Vihreissä pohditaan vaalitappion syitä – Soininvaara: Vaikeat asiat leivotaan kummallisen unelmahötön alle

Aluevaalien huonon tuloksen syitä pohditaan nyt vihreissä.

Ilmasto- ja ympäristöministeri Emma Kari (vihr.) arvioi, että vihreät kaipaa selkeämpää linjaa. Kari kirjoittaa tiedotteessa, että ei myöskään ole enää varma siitä, onko kenen tahansa samat arvot jakavan helppo tulla mukaan vihreisiin ja tukea sitä.

– Vihreiden pitää olla liike, joka kutsuu ja saa mukaan kaikki, jotka jakavat samat arvot - riippumatta asuinpaikasta, sukupuolesta, elämäntilanteesta tai siitä, osaako käyttää termejä oikein, kirjoittaa Emma Kari.

Vihreiden entinen puheenjohtaja Osmo Soininvaara antaa tiukkaa kritiikkiä omilleen blogikirjoituksessaan.

Soininvaara katsoo, että pelkästään naisten äänillä kannatus ei voi nousta kovin korkeaksi. Hän ottaa esiin, että vihreiden valtuutetuista 77 on naisia ja vain 13 miehiä.

Soininvaara katsoo, että vihreät on asemoitunut tunnetasolla vasemmalle kamppailemaan äänestäjistä vasemmiston kanssa ja jättänyt koulutetut kaupunkilaiset suosiolla kokoomukselle.

Hän arvostelee kovin sanoin vihreiden näkyvien poliitikkojen ulostuloja.

– Ongelmana on niiden eräänlainen naivius. Vaikeista asioista ei uskalleta puhua, vaan leivotaan se kummallisen unelmahötön alle. Ei ole ymmärretty, että vihreiden kannattajakunta on aivan erilaista. Sille voi puhua analyyttisesti, Soininvaara kirjoittaa.

Europarlamentaarikko ja entinen vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö katsoi, että puolue on kääntynyt sisäänpäin.

Lue myös:

    Uusimmat