Vihreiltä ja vasemmistolta tylytystä hallituksen rasismitiedonannolle: "Hallituksen ohjelma itsessään ilmentää rasismia"

Näin hallitus pyrkii kitkemään rasismia: muun muassa holokaustin kieltäminen lainvastaiseksi 7:00
Näin hallitus pyrkii kitkemään rasismia: muun muassa holokaustin kieltäminen lainvastaiseksi

Oppositiopuolueet vihreät ja vasemmistoliitto kritisoivat hallituksen rasisminvastaista tiedoksiantoa konkretian puutteesta.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo toteaa puolueen tiedotteessa, että annetussa yhdenvertaisuustiedonannossa on myös hyvää. Esimerkiksi siinä viitattua anonyymia rekrytointia vasemmistoliitto kannattaa.

Hän kritisoi kuitenkin tiedonantoa konkretian puutteesta ja haluttomuudesta puuttua hallitusohjelmaan.

– Tiedonanto ei paikkaa sitä, että hallituksen ohjelma itsessään ilmentää rasismia ja muukalaisvihaa. Hallitus aikoo vaikeuttaa kaikkea Suomeen kohdistuvaa maahanmuuttoa ja esittää rakenteellista syrjintää ja eriarvoisuutta lisääviä toimia, kuten maahanmuuttajien sosiaaliturvan eriyttämistä ja paperittomien terveydenhoito-oikeuden heikentämistä, Saramo syyttää.

Myös vihreiden puheenjohtaja Sofia Virtavaatii, että rasisminvastaisen työn tulisi näkyä koko hallitusohjelmassa. Hänen mukaansa hallitusohjelma on maahanmuuton ja maahan muuttaneiden osalta ristiriidassa toimintaohjelman tavoitteiden kanssa.

Hallituksen aikeet vaikeuttaa perheenyhdistämistä, uhkailla ulosheittoautomaateilla ja viedä oikeus terveys- ja sosiaalipalveluihin on epäinhimillistä ja vahvasti tiedonannon hengen vastaisia, Virta sanoo.

Hän vaatiikin, että hallitus kävisi hallitusohjelmansa läpi rasismin ja syrjinnän näkökulmasta, jotta nollatoleranssi näihin ilmiöihin näkyisi myös sen uudistuksissa.

 

Lue myös: