Mainos

Vihreiltä epäluottamuslause hallitukselle

Pääministeripuolue keskustalla on halu löytää hallituksen puoliväliriihessä ratkaisuja ammatillisen koulutuksen tilanteen helpottamiseen.

Näin lupasi Petri Honkonen keskustan ryhmäpuheessa eduskunnan välikysymyskeskustelussa. Hän kuitenkin lisäsi, että ammatillisen koulutuksen reformi tarvitaan joka tapauksessa.  

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kysyi hallitukselta, onko se valmis puoliväliriihessä lisäämään ammatillisen koulutuksen rahoitusta tänä vuonna, jotta lähiopetuksen ja aloituspaikkojen määrä voidaan turvata vähintään nykytasolla.  

Oppositio ryöpytti ryhmäpuheenvuoroissaan erityisesti kokoomusta.  

Ministeri: Välikysymyksessä on virhe   

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vakuutti, ettei hallitus tingi siitä, että jokaiselle peruskoulun päättävälle nuorelle turvataan paikka toisen asteen koulutuksessa asuinpaikasta riippumatta. Jos jollain alueella ilmenee tässä ongelmia, opetus- ja kulttuuriministeriö puuttuu asiaan, hän lupasi.  

Grahn-Laasosen mukaan välikysymyksessä on myös virhe. 

-Vuodesta 2014 laskien nuorten yhteisvalinnan ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja on vähennetty noin 2500 paikalla - ei 7000 paikalla, kuten välikysymyksessä väitetään. Paikkoja on suhteessa 16-vuotiaiden ikäluokkaan noin 76 prosenttia, vaikka noin puolet ikäluokasta valitsee ammatillisen koulutuksen, hän sanoi vastatessaan hallituksen puolesta välikysymykseen.  

Vihreät esitti epäluottamuslausetta hallitukselle. Epäluottamuslausetta kannattivat SDP, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit.  

Keskustelu ammatillisen koulutuksen leikkauksia koskevasta välikysymyksestä jatkuu parhaillaan eduskunnassa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.