- 1-2 pientä kesäkurpitsaa
- 1-2 parsakaalia
- 1 nippu vihreää tankoparsaa
- 200 g vihreitä papuja
- 400 g ruusukaalia
- 3 sellerin vartta
- Kastike:
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl öljyä
- 1 tl soijakastiketta
- 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
Puhdista ja pilko kasvikset saman kokoisiksi.
Kypsennä kasvikset puolikypsiksi joko keittäen tai mikrossa.
Sekoita kastikkeen raaka-aineet kattilassa ja kuumenna niin kauan, että hunaja sulaa.
Asettele kasvikset tarjoilulautaselle ryhmittäin ja kaada kastike kasvisten päälle.
Tarjoa heti. Sopii lisäkkeeksi niin kala- kuin liharuoillekin.
Vinkki: Inkiväärin voi korvata valkosipulilla.
Resepti: Kotimaiset Kasvikset