Video: Valvontakamera tallensi El Chapon paon

Näin El Chapo pakeni meksikolaisesta vankilasta 3:13

Meksikon viranomaiset ovat julkistaneet valvontakamerakuvaa sellistä, josta Sinaloa-huumekartellin johtaja Joaquin "El Chapo" Guzman pakeni kolme päivää sitten.

Videosta nähdään kuinka Guzman kävelee edestakaisin ja kumartuu välillä sermin takana olevan suihkualueen puoleen. Tallenne paljastaa, että sellin saniteettitilat olivat kameran kahdessa kuolleessa kulmassa. Altiplanon vankilan johdon mukaan siten haluttiin suojata vangin yksityisyys.  

Valvontavideosta nähdään vielä, kuinka Guzman vaihtaa kenkiä katoaa sitten kuvasta. Guzman laskeutui tunneliin, jonka suu oli kaivettu suoraan hänen sellinsä suihkutilaan.

El Chapona eli Pätkänä tunnettu Guzman pystyi liikkumaan vaivatta 170 senttimetriä korkeassa ja 80 senttimetriä leveässä tunnelissa. Tunnelin toinen pää oli 15, kilometrin päässä sijaitsevassa rakennuksessa.

Meksikolaisen Azteca-kanavan haastattelemien rakennusinsinöörien mukaan tunnelin kaivuu sekä  tuuletuskanavan ja valaistuksen asentaminen on ollut ammattimaista työtä, joka on vaatinut hyvät suunnitelmat ja perusteelliset esivalmistelut.

Insinöörien mukaan kaivamisen yhteydessä on siirretty maata yli 2000 kuutiometriä. Arvion mukaan kahden hengen kaivuuryhmältä tunnelin valmistuminen on vienyt noin 13 kuukautta.

Meksikon viranomaiset ovat tarjonneet 60 miljoonan peson (3,4 miljoonaa euron) palkkion Guzmanin jälijittämiseksi. 

Lue myös:

    Uusimmat