Mainos

Video: Töölön raju pyöräturma tallentui valvontakameraan – tapahtumista täysi erimielisyys

Käräjäoikeus on tänään puinut Helsingin kohtalokkaan polkupyöräturman tapahtumia. Syyttäjä ja puolustus ovat täysin eri linjoilla siitä, mitä oikeudessa katsotulla videolla näkyy.

Syyttäjän mukaan tumma Saab kiilaa tahallaan 20 kilometrin tuntivauhtia kiitävän pyöräilijän eteen ja jarruttaa. Pyöräilijä lentää tangon yli pää edellä asvalttiin ja kuolee.

Puolustuksen mukaan kiilaaminen tapahtuu, koska auto joutuu väistämään toista autoa normaalissa liikennetilanteessa. Kyseessä ei puolustuksen mukaan ole tahallinen yliajo.

Video on peräisin Helsingin Tullipuolin Shellin valvontakamerasta. Itse tapahtuma näkyy vain taustalla ja sitä on vaikea havaita.

Käräjäoikeus luovutti puolustuksen videosta tekemät still-kuvat median käyttöön. MTV Uutisten julkaisema video on rakennettu still-kuvien perusteella.

Pyöräilijä kuoli elokuussa vilkkaalla Tukholmankadulla Helsingin Töölössä. Syyttäjä vaatii 35-vuotiaalle espoolaismiehelle pitkää rangaistusta taposta ja törkeästä liikenteenvaarantamisesta sekä liikennepaosta.

Mies kiistää syyllistyneensä rikokseen. Puolustuksen mukaan mies ei ollut edes tapahtumapaikalla auton ratissa turmahetkenä.

Käräjäoikeudessa tänään katsottu video on eri kuin MTV Uutisten sivuilla nähtävä. MTV:n video on koostettu oikeudelta saatavista still-kuvista. Oikeudessa puolestaan nähtiin huoltoaseman valvontakameran ottamaa kuvaa.

Juttua korjattu 29.9. kello 9.10: Poistettu virheellinen grafiikka.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja