Mainos

Video Tham Luangin luolan sisältä: Tällaisesta paikasta 12 poikaa ja heidän valmentajansa pelastettiin

1:24

CNN pääsi vierailemaan Tham Luangin luolassa alle vuorokausi sen jälkeen, kun pelastusoperaation viimeiset pojat sekä heidän jalkapallovalmentajansa pelastettiin luolan sisältä.

Video näyttää, kuinka luolan sisällä on yhä pelastusoperaation jäljiltä runsaasti johtoja sekä operaatiokeskus, jossa poikien pelastusta koordinoitiin.

Ennen pelastusoperaation käynnistämistä Tham Luangin luolan sisällä oli huomattavasti enemmän vettä, jota pumpattiin ulos osana operaatiota.

Ensimmäiset neljä poikaa tuotiin ulos luolasta sunnuntaina ja viimeiset saatiin luolasta turvaan tiistain aikana. Kaikki pojat ovat kunnossa haastavan operaation jälkeen.

Pelastusoperaatioon osallistuneen suomalaissukeltaja Mikko Paasin mukaan poikien pelastus luolasta toteutettiin viemällä heidät osittain uittamalla ja osittain paareilla.

Operaation toteutusta hiottiin pitkään ja harjoiteltiin altaassa.

– Se oli pitkän harjoittelun tulos, ja lopulta operaatiossa kaikki toimi todella esimerkillisesti ja ajatukset osuivat täysin kohdilleen, Paasi kommentoi tiistaina onnistunutta luolapelastusta MTV Uutisille.

Pojat selviytyivät luolan sisällä 18 päivää juomalla katosta tippunutta vettä. 12 hengen juniorijalkapallojoukkue ja heidän valmentajansa joutuivat olemaan yhdeksän päivää ilman ruokaa, kunnes brittisukeltajat paikallistivat heidät luolan sisältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.