VIDEO: Näin syntyvät Jaakko Saariluoman stand up -vitsit

Stand up -koomikko Jaakko Saariluoma vieraili maanantaina Huomenta Suomessa keskustelemassa muun muassa kirjallisuudesta.

Stand up -koomikko, MTV3:n Kingi ja Posse -sarjoista tuttu Jaakko Saariluoma vieraili tiistaina MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa. Minun kirjahyllyni -osuudessa Saariluoma kuvaili suhdettaan lukemiseen ja kirjoittamiseen.

Parhaillaan Saariluoman pitää kiireisenä Maamme nauru -kiertue, joten lukeminen on jäänyt hieman vähemmälle.

– Olen lukenut aina aika paljon. Viime aikoina tosin vähemmän, sillä lukeminen vaatii aikaa ja sitä on tuntunut viime vuosina olevan vähemmän kuin aiemmin, Saariluoma miettii.

Lukemisen lisäksi Saariluoma myös kirjoittaa paljon. Stand up -koomikolla on usein ideoita mielessä, mutta Saariluoma kertoo kirjoittavansa parhaiten paineiden alla.

– Minulla kirjoittaminen vaatii aina deadlinen. Jos ei ole päivämäärää, en saa mitään tehtyä. En osaa kirjoittaa siten, että istuisin tietyllä kellonajalla alas ja kirjoittaisin.  Alitajunta työstää juttua koko ajan. Sitten raavin ranskalaisia viivoja ja kun paineet kasvavat tarpeeksi ja deadline lähestyy, niin kirjoitan, Saariluoma kertoi.

Lähetyksessä Saariluoma myös esitteli kirjahyllystään löytyviä kirjoja. Katso haastattelu kokonaisuudessaan jutun kahdelta videoklipiltä.


Lue myös:

    Uusimmat