Video leviää maailmalla: Näkyykö tässä iranilaisen ohjuksen iskeytyminen ukrainalaiskoneeseen?

8:37
Mediat: Iran ampui matkustajakoneen ohjuksella – tutkija arvioi seurauksia lähetyksessä

Useissa tiedotusvälineissä kerrotaan videosta, jolla väitetään näkyvän iranilaisen uhjuksen iskeytyminen ukrainalaiseen matkustajakoneeseen.

Tapauksesta kertovat muun muassa The New York Times ja CNN.

Myös tutkivaa journalismia tekevä Bellingcat-järjestö on julkaissut Twitterissä otteen videosta. Videon ja Twitter-viesti ovat tämän jutun liitteenä alla.

Jo aikaisemmin tänään kerrottiin länsimaiden uskovan, että koneen pudottivat iranilaiset. 

Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu huomasi signaaleja tutkan käynnistyksestä ja satelliitit havaitsivat myös kahden ohjuksen laukaisun vain hetkeä ennen turmaa.

Newsweek kertoo, että heidän yhdysvaltalaisten lähteidensä mukaan Pentagon arvioi ohjusosuman tapahtuneen vahingossa. Iranin ilmatorjunta oli todennäköisesti toimintavalmiudessa, koska Iran oli juuri tehnyt ohjusiskuja Yhdysvaltojen Irakin-tukikohtiin.

CNN:n mukaan Iranin YK-suurlähettiläs ilmaisi tänään osanottonsa turman omaisille ja vakuutti, että perusteellinen tutkinta tapahtuneesta on aloitettu. YK-suurlähettiläs kommentoi tapausta turvallisuusneuvostolle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja