Video: Lahtelaismies taiteili upean pöllön järven jäälle: "Reilu pari tuntia tässä meni"

Jäälle taiteiltu pöllö ilahduttaa retkeilijöitä 1:37

Kun maas on hanki ja järvi jäässä, voi luontoharrastaja ilahduttaa kanssaretkeilijöitä. Pakkasesta viis, sillä pukeutuminen ratkaisee.

Näin tuumi ainakin lahtelainen Pasi Widgren, joka tarttui loppiaisena lumilapioon ja suuntasi tiensä Lahden Lapakiston retkeilyalueen Pitkäjärven jäälle.

– Täällä on paljon tullut vuosien varrella liikuttua ja tuolta kalliolta on niin hienot näkymät, sanoo Widgren ja osoittaa kohti korkeaa kalliota, jossa sijaitsee nuotiopaikka.

– Reilu pari tuntia tässä meni. Tuolla nuotiolla tuli käytyä välillä lämmittelemässä ja vähän juteltua ihmisten kanssa, kertoo Widgren.

Pakkasta on yli 20 astetta ja seisomme järven jäällä. Siellä täällä näkyy paljasta jäätä. Lumilapion jäljet muodostavat erilaisia kuvioita, ohuempia ja paksumpia ja hallittuja kaarroksia. Lumi narskuu ja kuvio jäällä on valtava.

Railo paljastaa jään paksuuden.


Ihailemme jäälle muodostuneita kiteitä ja railoja, joista voi erottaa jään paksuuden. Aurinko paistaa ja muodostaa varjoja. On aika kavuta ylös.

Aloitamme nousun nuotiopaikalle. Sinne vie jäältä pieni jyrkähkö polku. Nuotiopaikka sijaitsee lähellä jyrkänteen reunaa ja alhaalla avautuu lumipeitteinen järvi. Ja sitten ihan yllättäen, vaikka sen tiesi siellä olevan, pöllön silmät kurkistavat reunan takaa. Ja sitten koko massiivinen pöllö.

Pöllö saa väkisinkin hymyn huulille. Widgren sanoo, että juuri tuollaista reaktiota hän odottikin.

Tänne kannatti kävellä.

Lue myös:

    Uusimmat