Video: Karhuemo päätyi ruokailemaan vain metrin päähän Valtterista – Pennut työnsivät kuonoaan kameraa kohti: "Jouduin antamaan yhdelle luunapin"

Karhuemo päätyi ruokailemaan vain metrin päähän Valtterista 0:36

Harrastajakuvaaja, liikunnanopettaja Valtteri Mulkahainen käy joka kesä 4-5 kertaa kuvaamassa kuvauskojusta käsin karhuja lähellä itärajaa Suomussalmella. Hänen mielestään se on paras paikka Suomessa kuvata pikkukarhuja.

Tällä kertaa luontokuvaajien käyttämän ammattikojun viereen ilmestyi karhuemo pentuineen. Emokarhu päätyi ruokailemaan vain noin metrin päähän miehen kamerasta. Hän oli kojussa sisällä ja kuvasi tapahtumia vuorotellen kojun ala- ja yläikkunoista.

– Täytyy sanoa, että vaikka olen jo viitisen vuotta harrastanut karhujen kuvaamista, tämä oli huikea kokemus. Oli kyllä hyvin epävarma olo ja adrenaliini oli huipussaan, Mulkahainen paljastaa.

Mulkahainen kertoi kuulleensa karhun syövän ja hengittävän aivan vieressään.

– Välillä se katseli suoraan minuun, Mulkanainen naurahtaa.

Uteliaat pennut tulivat lähelle linssiä

Karhuemo ei Mulkahaisen mukaan ollut aggressiivinen poikasista huolimatta. Poikaset tulivat jopa niin lähelle kuvausikkunaa, että Mulkahaisen piti jo antaa yhdelle luunappeja pelottaakseen tätä etäämmälle. Karhut ovat luonnostaan niin uteliaita.

– Emo oli hyvin suojeleva pentujaan kohtaan. Se katseli välillä hieman huolestuneena kuvaajan objektiivia ja sitten ympärilleen, Mulkahainen kertoo.

Kojussa on kaksi ikkunaa ylhäällä ja maan tasolla. Karhut ovat tottuneet kuvaamiseen, sillä niitä kuvataan lähes päivittäin.

Mulkahainen on parhaillaankin matkalla kuvaamaan karhuja suolle Suomussalmella. Valtteri Mulkahainen on tunnettu maailmalla asti tanssivista karhunpennuista, jotka hän kuvasi vuonna 2013 Suomussalmella.

Lue myös:

    Uusimmat