Video hämmentää: Alkon talousjohtaja repäisi ja esitti tilinpäätöksen räpäten – soitimme Anton Westermarckille ja kysyimme, mistä ihmeestä on kyse

0:58
Videolta voit katsoa Alkon talousjohtajan rap-esityksen yhtiön tilinpäätösinfossa.

Alko julkaisi tiistaina vuoden 2018 tilinpäätöksensä. Tilaisuudessa nähtiin myös hieman tavallisesta poikkeava tapa esitellä tilinpäätöslukuja, kun yhtiön talousjohtaja ryhtyi yllättäen räppäämään.

MTV Uutiset kysyi miksi, ja näin Alkon talousjohtaja Anton Westermarck vastasi. 

Mistä idea tilinpäätösinfossa nähtyyn räppiin? 

– Idea tuli Alkon toimitusjohtajalta Leena Laitiselta. Hän kysyi, jos voisin heittää tällaisen esityksen. Siihen haasteeseen vastasin. Kun kuitenkin Alkossa on aika paljon tällaista heittäytymistä, niin ajattelin, että otetaan haaste vastaan. 

Minkälainen tämänpäiväinen veto sitten oli?

– Ideoita oli kirjoitettu etukäteen, mutta se meni sitten puoliksi improvisaatiolla ja puoleksi oli etukäteen kirjoitettu. Siinä mielessä päätyö on talousjohtajan työ. Räppi on enemmän heittäytymistä, Westermarck nauraa. 

Onko näitä räppi-vetoja ollut useampia?

– Vuosi sitten oli ensimmäinen. Tämä on nyt toinen tilinpäätösräppi. Vuosi sitten sain haasteen päivää ennen, että voisinko heittää räpin, ja aamulla kun tilinpäätösinfoon ajelin, niin ajattelin vähän näitä riimityksiä. 

Onko lisää vetoja luvassa?

– En tiedä, onko tämä jo perinne, kun on kaksi. Ehkä sitten vuoden kuluttua, nauraa.

– Yleensä tämä kyllä lähtee siitä, että joku heittää haasteen, ja siihen vastataan. Sillä periaatteella olen näitä riimityksiä tehnyt.

Oletko räpännyt myös muissa tilaisuuksissa?

– Jossain yrityksen sisäisissä tilaisuuksissa olen saattanut jonkun värssyn vääntää. Tämä on enemmän sellaista, että sisäisesti joku heittää haasteen, voisitko heittää tähän jonkun. Sitten heitetään, mitä pystytään. Tämä on siinä mielessä pienimuotoista ja arkipäiväistä. Ei näitä työkseen tehdä.

Minkälaista palautetta olet saanut esiintymisistäsi?

– Pelkästään positiivista palautetta. Palaute on ollut sen muotoista, että tosi hienoa että heittäydytään, ja että Alkossa löytyy tällaista. Ei ole sitä instituutiostereotypiaa, jota moni mieltää Oy Alko AB. Tämä kuvastaa myös enemmän sitä tekemistä, mitä se arkipäivisin Alkossa on. Se on yllättävänkin dynaamista ja heittäytymisiä. Mielestäni se kuvaa pitkälle sen, miten miellän myös Alkon tekemisen.

Mistä saat inspiraatiota esityksiin?

– Se tulee siitä, että pystyy ja uskaltaa sitä kautta tekemään asioita. Luottamus ruokkii heittäytymistä. Meillä on vähän tällainen kokeileva kulttuuri Alkossa; välttämättä kaikki räpit eivät ole täysosumia, mutta kuitenkin joku saattaa onnistua. 

– Kun heitän tällaisen räpin, niin se on kerralla purkkiin. En lähde hinkkaamaan tai toistamaan, se on sen hetken tilanne, joka sen lopputuloksen määrittelee. Jos joku heittää vuoden päästä uuden haasteen, niin toivottavasti voi vetää vähän paremmin tai keksiä jotain uutta kulmaa. 

Kuunteletko itse rap-musiikkia?

– Minulta on kysytty myymäläryhmäkokouksissa, että mikä on minun 90-luvun rap-artistisuosikki, ja olen siinä mielessä sen verran katu-uskottava, että omia idoleja kysellään.

Miten perhe on suhtautunut räppäämiseen?

– Perhe ei ehkä siinä mielessä ole niin heittäytyvä. Varmasti he tukevat myös tätä, Westermarck nauraa niin, ettei loppua meinaa tulla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja