Mainos

Victoria kihlautui Danielinsa kanssa

Ruotsin kruununprinsessa Victoria on kihlautunut poikaystävänsä Daniel Westlingin kanssa. Häitä tanssitaan kesällä 2010. Kuningas ja hallitus ovat antaneet suostumuksensa kihlaukselle.

Danielista tulee prinssi Daniel, Länsi-Götanmaan herttua.

- Kuninkaanlinnan pihalla on meneillään mediaspektaakkeli. Televisioyhtiöt, radiolähetinautot ja lehtien edustajat ovat paikalla. Muita uutisia ei Ruotsissa tänään tunnu tulevan, kertoo kuninkaanlinnan edessä päivystävä MTV3:n kirjeenvaihtaja Iira Hartikainen.

Ruotsalaiset ovat vilpittömän iloisia, että nuoripari vihdoin saa toisensa. Maassa pohditaankin, uskalletaanko liput jo nostaa salkoon.

Uutista on odotettu vuosia

Seitsemän vuotta kihlausta on saatu odottaa.

- Joidenkin mielestä tämä on liian kauan. Toisaalta se on mielenkiintoinen luku koska parisuhteenhan väitetään kulkevan juuri tuollaisissa sykleissä. Eli täällä ollaan vakuuttuneita siitä, että jos tuon ajan on jo toista kestänyt niin tuleva avioliitto näyttää heille valoisalta.

Hartikainen kertoo, että Danielin tie kuningashuoneeseen ei ole ollut aivan helppo.

- Monta vuotta tämä kuntosaliyrittäjä ja kruununprinsessa olivat yhdessä ikään kuin salaa vaikka kaikki tiesivätkin heidän rakkaudestaan. Suurimpana haasteena on nähty kuninkaan luottamuksen voittaminen. Daniel on kuitenkin päässyt pikkuhiljaa osallistumaan virallisiin tapahtumiin ja juhlallisuuksiin.

MTV3:n uutisten toimittajan kolumni:

Vihdoinkin! Äntligen!

Kollega kertoi uutisen palatessani työkeikalta. Kruuunprinsessa Victoria menee kihloihin. Riemun tunne tuntui koko kehossa. Vihdoinkin, huudahdin. Tätä olin odottanut jo monta vuotta. Enkä vain minä vaan koko Ruotsin kansa.

Kitta Ahlfors

Ollessani Ruotsissa kolme vuotta kirjeenvaihtajana Victorian kihlauksesta ehdittiin uutisoida useita kertoja. Syväkurkut tiesivät, että nyt se tapahtuu. Soitto kuninkaanlinnan tiedottajalle oli joka kerta pettymys. Väärä tieto. Häitä ei tule. Niistä kyllä tiedotetaan, kun niin oikeasti tapahtuu.

Tämä herätti epäilyn. Mikä sulhasehdokas Daniel Westlingissä on vikana? Nuoripari oli kuitenkin pitänyt yhtä jo vuodesta 2002. Iltapäivälehdet tiesivät kertoa, että kuningas Kaarle Kustaa ei hyväksy tavis-Danielia. Daniel laitettiinkin lehtitietojen mukaan kielikouluun, tapakouluun, tyylikouluun ja ties mihin kouluun.

Victoriaa puolestaan kuvattiin "surumielisenä" ystävättäriensä häissä. He astelevat alttarille, minä en.

Haastellessani muutama vuosi sitten kuningasta ja kuningatar Silviaa kysyin mahdollisesta kihlauksesta. Kuningatar muistutti, että oli itse vasta 32-vuotias mennessään naimisiin. Kuningas sanoi asian olevan nuorten oma asia.

Daniel Westling, 35, on tavallisesta keskiluokkaisesta perheestä Ockelbon kaupungista. Nuorten rakkaus syntyi trikoissa.

Prinsessa Madeleine houkutteli isosiskonsa kuntosalille, jossa tämä sai kunto-ohjaajakseen Danielin. Mies ei kuitenkaan ole pelkkä personal trainer vaan myös kuntosaliyrittäjä.

Danielilta on ollut mahdotonta saada muuta kuin bisnes-haastattelua eikä tätä ole nähty kruununprinsessan rinnalla virallisissa tilaisuuksissa. Kihlauksen myötä asia muuttuu.

Kuningatar Silvia on sanonut toivovansa lastenlapsia. Kunhan pitkään odotetut häät ovat ohi, voikin Ruotsin media aloittaa uuden spekuloinnin. Eikö Tuo Vickanin vatsanseutu olekin vähän pyöristynyt...

Kitta Ahlfors

Katso Risto Puolimatkan juttu (Seitsemän uutiset 24.2.2009)

Katso aiempia videoita Victoriasta:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.