Mainos

Vetyvuoto pysäytti tehtaan Oulussa

Lääketehdas Fermion Oulussa jouduttiin sulkemaaneilen illalla. Orion-yhtymään kuuluvalla tehtaalla havaittiin vetyvuoto noin kello kuusi, minkä vuoksi tehtaan toiminta pysäytettiin ja Sanginsuussa sijaitseva tehdasalue eristettiin. Vetyvuoto oli ohi tänään iltakahdeksan aikaan.

Pelastuslaitoksen mukaan tehtaalla ryhdytään seuraavaksi korjaamaan vioittuneita kaasusäiliöitä. Lääketehtaan vetypullot säilytetään avonaisessa varastossa tuotantotilojen ulkopuolella, joten säiliöistä valuva vety pääsi helposti haihtumaan ilmaan. Korjaustöitä ei pystytty aloittamaan ennen kuin säiliöt tyhjenivät, koska vety on erittäin herkästi syttyvä kaasu. Edes säilytystilaan johtavaa liukuovea ei kaasuvuodon aikana turvallisuussyistä avattu.

Vetyvuoto havaittiin säiliöpatteristossa, jossa on yhteensä kaksitoista vetypulloa. Yhden pullon tilavuus on 50 litraa, ja se painaa noin kilon.

Toimitusjohtaja Jorma Mamian mukaan säiliöistä hiljalleen valuneet kaasumäärät olivat sen verran pieniä, ettei suurta räjähdystä olisi todennäköisesti missään tapauksessa päässyt syntymään. Pelastuslaitos valvoi tehtaan aluetta siihen asti, kunnes vetyvuoto lakkasi.

Sulkemalla tehdas estettiin myös se, ettei vetykaasu siirtyisi ilmastoinnin kautta tehtaan sisälle.

Ei suurta haittaa tuotannolle

Toimitusjohtaja Mamia totesi, että vetyvuoto ei tuotannonkeskeytystä lukuunottamatta vaikuta tehtaan toimintaan. Kaikkien tuotantoprosessien toiminta jatkuu normaalisti, kunhan tuotannon käynnistäminen on turvallista.

Fermion -lääketehtaalla valmistetaan lääkkeissä tarvittavia ainesosia, jota pillereitä valmistavat lääketehtaat hyödyntävät.

Vetyä käytetään usein lääketeollisuuden lisäksi esimerkiksi elintarviketeollisuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.