Mainos

Verkkokysely: Ihosyöpä pelottaa suomalaisia

Ihosyöpien määrä on kasvanut Suomessa. Moni vetäytyykin varjoon liiallista paahdetta välttääkseen, ilmenee MTV3:n nettikyselystä.

Vastaajista reilut 62 prosenttia ottaa aurinkoa varoen. Vajaat 38 prosenttia eli useampi kuin joka kolmas kielsi tekevänsä näin. Kaikki heistä eivät kuitenkaan ole auringonpalvojia - moni kielteisesti vastannut nimittäin sanoi välttävänsä auringonottoa tyystin.

Monilla vastaajista oli henkilökohtaista kokemusta auringonoton riskeistä. Tuttavapiirin kokemukset vaikuttavat myös.

Verkkokyselyyn vastasi lähes 1600 henkilöä.

- Kasvoistani poistettiin syväjäädyttämällä ihosyövän esiasteeksi luokiteltava kasvain, ja silloin lääkäri kehotti suojaamaan ihoa auringolta. Lapsena poltin ihoni ainakin kerran kesässä heinäpellolla.

- En yksinkertaisesti vaaleana jaksa olla auringossa grillaamassa, lomallakin on muuta tekemistä kuin maata grilliporsaana rannalla.

- Olen luonnostaan tummahipiäinen, niin ei tarvitse niin kovasti varoa. Kun ihoni on erittäin rasvainen vielä viisikymppisenäkin, niin se on oiva aurinkosuojaöljy. Nyt olen jo paahtanut kasvoni ruskeiksi hiihdellessäni meren jäällä, kiitos tämän upean kevään. Aion nauttia auringosta edelleen koko kesän.

- En ole koskaan ollut auringonpalvoja. Silti olin saanut kasvoihini tyvisolusyövän mikä leikattiin pois. Vast`edes olen entistäkin varovaisempi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.