Mainos

Verkkokauppa lisääntyy hitaasti Venäjällä

Ennustukset verkon käytön ja verkkokaupan lisääntymisestä Venäjällä ovat saaneet aikaan verkkoyrittäjien kilparyntäyksen. Yrittäjät Venäjällä ovat aloittaneet uhkapelin ansaitakseen viimeinkin rahaa venäläisten verkottumisella.

Vain 2,2 miljoonaa venäläistä käyttää tällä hetkellä Internetiä. Lukumäärä on kuitenkin huimassa nousussa - vuoteen 2003 mennessä käyttäjiä on sijoitusyhtiö Brunswick Warburgin mukaan 15,3 miljoonaa eli 10,5 prosenttia koko väestöstä. "Verkkokauppa kasvaa räjähdysmäisesti", Brunswick sanoo viime kuussa julkaistussa tutkimuksessa.

eHouse, eräs Venäjän suurimmista verkkokaupan palveluntarjoajista, ilmoittaa ensimmäisen puolen vuoden liikevaihtonsa olleen 5,7 miljoonaa dollaria. Viime vuonna verkkokauppa nousi vain yli miljoonaan dollariin, mikä osoittaa Venäjän verkkokaupan kasvavan odotettua nopeammin. Brunswick on ennustanut, että kolmen vuoden kuluttua Venäjällä käydään verkkokauppaa 900 miljoonan dollarin arvosta. Venäjällä ollaan kuitenkin vasta aloittelijoita, sillä vain muutamat Internet-yhtiöistä ovat paria kuukautta vanhempia, eikä mainontaakaan verkossa juuri ole.

Internetin tulevaisuus Venäjällä ei kuitenkaan näytä valoisalta. Vain neljässä prosentissa kotitalouksista on tietokone, kun taas läntisessä Euroopassa tietokone on 28 prosentista talouksista. Puhelinlinjat Venäjällä ovat huonolaatuisia ja riittämättömiä, eikä luottokorttejakaan ole runsaasti. 70 dollarin keskimääräinen kuukausitulo ei myöskään suo venäläisisille verkon suurkuluttamisen mahdollisuutta. Tietokoneiden ja Internet-yhteyksien hinnat ovat kuitenkin laskussa. Brunswickin mukaan yksityisten tietokoneiden määrä kasvaa seuraavien kolmen vuoden aikana 12,9 miljoonaan.

Venäläiset ovat kuitenkin avoimia uudelle teknologialle. Asiantuntijat korostavat lisäksi, että matkapuhelimien myyntiluvut kasvavat jopa nopeammin kuin tietokoneiden, joten oletettavasti matkapuhelimet tulevat olemaan yleisin väline Internetin käyttöön.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.