Verkko viuhui vinhalla tavalla – suomalaisen NHL-vahdin peli päättyi pikaisesti

Joonas Korpisalo venyi haamutorjuntoihin ja torjui voiton Buffalo Sabresista 1:29
Katso: Ottawa Senatorsin Joonas Korpisalo venyi haamupelastuksiin ja torjui kolmannen perättäisen voittonsa.

Jääkiekon NHL:ssä Ottawa Senatorsin suomalaisvahti Joonas Korpisalo torjui kolmannen perättäisen voittonsa, kun Buffalo Sabres kaatui kotihallissaan maalein 6–2.

Buffalon maalitolppien välissä aloittaneen Ukko-Pekka Luukkosen taakse iskettiin neljä osumaa ottelun ensimmäisten yhdeksän minuutin aikana, minkä jälkeen maalille vaihdettiin kanadalaisvahti Devon Levi. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella maaliltaan kesken ottelun pois vaihdettu Luukkonen ehti torjua viidesti.

Luukkosen jälkeen Buffalon maalille siirtynyt Levi torjui ottelussa 31 kertaa.

Buffalon suomalaispuolustaja Henri Jokiharju pelasi ottelussa hieman päälle 21 minuuttia.

Korpisalolle 34 torjuntaa

Korpisalolle kertyi Senatorsin maalilla kaikkiaan 34 torjuntaa.

Ottawan toisen maalin tehnyt Boris Katchouk kehui ottelun jälkeen Korpisalon suoritusta ilmiömäiseksi.

– Ensimmäisessä erässä hän otti meille tärkeitä torjuntoja. Kaikki kunnia hänelle siitä, Katchouk sanoi joukkueen verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa.

Ottawan suomalaisvahdille on kertynyt tältä kaudelta voitokkaita otteluita nyt yhteensä 18.

Buffalon ja varsinkin Ottawan piste-ero itäisen konferenssin pudotuspelipaikoissa kiinni oleviin joukkueisiin on kasvanut jo niin suureksi, että molemmat joukkueet jäävät todennäköisesti pudotuspelien ulkopuolelle.

Boston lähellä pudotuspelipaikan varmistamista

Tampa Bay Lightning otti kotivoiton Boston Bruinsista lukemin 3–1.

Itäisen konferenssin kärkijoukkueisiin lukeutuvalla Boston Bruinsilla oli ottelussa mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikka liigan toisena joukkueena. NHL:n verkkosivujen mukaan Bostonin paikan varmistumiseen olisi riittänyt yksi piste eli voiton lisäksi myös jatkoaikatappio olisi riittänyt.

Ainut jatkopaikkansa tähän mennessä varmistanut joukkue on itäisen konferenssin kärjessä oleva New York Rangers.