Mainos

Veripalvelulla yhteistyötä sokerifirman kanssa - Rautosen vaimo tutkimusjohtajana

Veripalvelun ympärille kietoutunut vyyhti saa erikoisia piirteitä. Veripalvelu on tehnyt tutkimusyhteistyötä sokeriyritys Danisco Sweeteners -yhtiön kanssa, jossa Veripalvelun johtajan Jukka Rautosen vaimo työskentelee tutkimusryhmän johtajana.

MTV3:n tietojen mukaan Rautosen puoliso ilmoitti keskiviikkona työpaikallaan, että hän jättää tehtävänsä.

Englannista tavoitettu Rautosen puolison esimies, Danisco Sweetenersin tutkimusjohtaja Julian Stowell ei suostu vahvistamaan tai kiistämään tietoa suomalaistyöntekijänsä erosta.

- Ennen kuin minkäänlaista virallista tiedotusta annetaan suuntaan tai toiseen, minulta olisi hyvin epäammattimaista kommentoida asiaa.

Stowell muotoilee kantansa erikoisesti.

- En siis vahvista, että näin olisi. Mutta jos näin olisi, se asia ei missään nimessä liittyisi millään tavalla Jukka Rautosen tilanteeseen Veripalvelussa.

Stowell lisäksi kehuu sekä Rautosta että hänen puolisoaan vuolaasti.

- Jos jotain väärinkäytösepäilyjä on, ne eivät varmasti pidä paikkansa.

Stowell vahvistaa SPR:n ja Daniscon välisen tutkimusyhteistyön. Hän ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan osaa tarkemmin luonnehtia, millaista se on ollut.

- Monissa projekteissa rahaa ei välttämättä kulje mihinkään suuntaan. Ehkä Veripalvelu tarjoaa meidän käyttöömme vain verta ja työntekijöitä. Vaikka tietäisinkin, en voisi sitä sinulle valitettavasti kertoa.

Rautosen puolisoa ei tavoitettu kommenttia varten. Sihteerin mukaan hän on matkoilla. Myöskään SPR:n pääsihteeri Kristiina Kumpula ei ole tänään vastannut MTV3:n yhteydenottopyyntöön.

Keskiviikkona MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi Veripalvelun maksaneen miljoonia euroja Booz-konsulttiyritykselle ilman kilpailutusta ja projektikohtaisia sopimuksia. Veripalvelun johtaja Rautonen on itse ollut Boozilla töissä ennen siirtymistään SPR:ään.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.