Mainos

Venus, 190 cm ja Perle, 155 cm arpovat kymmenien miljoonien potit

Tässä he ovat, suomalaisiakin pian jännityksessä pitävät ranskalaiset Venus ja Perle. 190-senttinen Venus arpoo Veikkauksen uudessa Eurojackpot-pelissä perjantai-iltaisin viisi numeroa ja piskuisempi, 155-senttinen Perle loput kaksi numeroa.

Molemmat koneet pyörittävät sisälläään tasan neljä grammaa painavia palloja, mutta Venus tekee suuremman työn. Se sekoittaa 50:tä palloa ja Perle vain kahdeksaa.

– Pallot on mitattu ja kalibroitu 0,01 gramman tarkkuudella. Ne on valmistettu synteettisestä polymeeristä ja ovat pehmeämpiä kuin esimerkiksi pingispallot. Koostumus muistuttaa lähinnä uretaanivaahtoa, kuvaa Veikkauksen tiedottaja Riikka Hauhia.

Poliisihallitus ja Valtion teknillinen tutkimuskeskus (VTT) ovat testanneet Venuksen ja Perlen tarkkaan ja arvonnoissa on mukana yksi virallinen valvoja.

Jopa kymmeniin miljooniin euroihin kohoavat potit arvotaan aina Suomessa, vaikka peliä pelataan Suomen lisäksi Saksassa, Tanskassa, Sloveniassa, Virossa ja Alankomaissa.

– Arvonta kuvataan Eurojackpot-studiolla Ylessä ja video lähetetään sitten eri puolille Eurooppaa. Joka maassa tehdään omat juonnot arvonnan ympärille, eli Suomen lähetyksessä ei englantia kuulla, Hauhia kertoo.

Uuden pelin pelaaminen alkaa lauantaina ja ensimmäinen potti arvotaan ensi viikon perjantaina. Korkeimmillaan voittosumma saattaa kohota 90 miljoonaan euroon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.