Veneilijöitä huvitti oikeudessa

Veneilyä tuntevien Selänteen todistajien mukaan isommistakaan havereista ei ole nostettu syytettä. Turmapaikka oli myös ilmoitettua matalampi.

Teemu Selänteen veneturmaa käsittelevässä oikeudenkäynnissä kuultiin useita veneilijöitä todistajina.

Selänteen asioidenhoitaja Ari Lehto kertoi alkuun oikeussalissa, että Selänne oli saanut tiedon sekä merenkulkulaitokselta etä poliisilta, että yksityisveneensä ajamiseen ei tarvita kuljettajan ammattitutkintoa.

Selänteen vene on 17-metrinen, mutta sen koneteho on 1200 wattia. Lain mukaan huviveneen kuljettamiseen vaaditaan ammattitutkinto, jos vene on yli 24-metrinen tai moottoriteho yli 500 kilowattia.

Espoolainen yrittäjä ja veneilyharrastaja Olli Jalonen kuvaili turmapaikaa Pihlajasaaressa hankalaksi.

- Kaupungin valot heijastavat siinä tosi pahasti vastaan.

- Normaalisti voisin ajaa 23 solmun vauhtia, mutta kyseisessä paikassa ajan aina 16 solmun vauhdilla, Jalonen sanoi.

Jalosen kertoi myös ainakin kahden kaverinsa ajaneen samassa paikassa karille. Tämän jälkeen Selänteen avustaja Kai Laurila kysyi Jaloselta oliko hän itse koskaan ajanut karille.

- Mikä kysymys tuo on? Olen tietenkin, kahdeksan kertaa olen ajanut karille, Jalonen totesi huvittuneena.

Jalosen mukaan omalla tai muiden kohdalla karilleajosta ei vain ole nostettu syytettä.

- Se oli 10 pisteen suoritus, että kuljettaja ylipäätään pystyi saattamaan veneen matalikolle. Sen kokoiseen veneeseen tarvitaan todella veneenhallintataitoja.

Sekä Jalonen ja useat muut veneilyä tuntevat todistajat olivat sitä mieltä, että merimerkkiä on hankala nähdä. Turmapaikka on myös ilmoitettua matalampi.

Syyttäjä vaatii Selänteelle ja hänen venettä kuljettaneelle ystävälleen sakkorangaistusta. Tuomio asiassa annetaan lokakuun 5. päivä.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat