Mainos

Venäläisturistien kulutus Suomessa romahti – elpymistä ei välttämättä nähdä koskaan

Venäläismatkailijoiden kulutus Suomessa voi puolittua tänä vuonna, ennustaa Kaupan liitto. Tammi-elokuussa venäläisten palveluihin käyttämä summa oli pudonnut kolmanneksen viime vuodesta. Ostoksiin he käyttivät lähes neljänneksen vähemmän.

Rajahaastattelujen mukaan venäläiset käyttivät Suomessa palveluihin keskimäärin 35 euroa ja ostoksiin reilut 120 euroa. Eniten kuluttavien eli varakkaiden osuus matkailijoista oli vähentynyt.

Kaupan liittoa huolestuttaa, elpyykö venäläisten kulutus entiselleen talouskriisin jälkeen. Esimerkiksi verkkokauppa voi syödä matkailua Suomeen.

– Jos kansainvälinen verkkokauppa tarjoaa venäläiselle kuluttajalle laatua, valikoimaa ja kilpailukykyisiä hintoja, miksi tulla Suomeen? kysyy pääekonomisti Jaana Kurjenoja tiedotteessa.

Kaupan liiton mukaan Suomessa matkailevista venäläisistä 39 prosenttia kertoi viime vuonna ostaneensa joskus palveluita tai tavaroita verkossa. Tänä vuonna osuus on kasvanut jo 66 prosenttiin.

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy haastatteli tammi-elokuussa 6 725:ttä Suomesta lähtevää, vähintään 15-vuotiasta venäläistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.