Venäläisten osallistumisesta Pariisin olympialaisiin uutta tietoa

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) päivitti Pariisin kesäolympialaisiin kutsuttujen venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden määrän torstaina 39:ään. 

Pariisin olympialaisten päiväkohtaisen ohjelman ja suomalaisurheilijoiden aikataulun näet tästä linkistä!

Urheilijoiden listalla on nyt 22 venäläistä ja 17 valkovenäläistä urheilijaa, mutta pieni osa heistä on jo kieltäytynyt osallistumasta olympiakisoihin. Maiden urheilijat kilpailevat Pariisissa ilman kansallistunnuksia.

KOK julkaisi jo kesäkuun puolivälissä listan 25 yksittäisestä urheilijasta, jotka ovat valintakelpoisia olympialaisiin. Tuolloin lajeihin kuuluivat maantiepyöräily, trampoliinivoimistelu, painonnosto ja paini.

Torstaina KOK lisäsi listaan muun muassa useita tennistähtiä, kuten Daniil Medvedevin ja Aryna Sabalenkan. Sabalenka on kertonut, ettei hän aio osallistua olympialaisiin liiallisen rasituksen takia, ja myös monet venäläispelaajat ovat jättämässä olympiaturnauksen väliin.

Venäläisistä ja valkovenäläisistä urheilijoista 18 on hyväksynyt kutsun olympialaisiin. Venäläispyöräilijä Aleksandr Vlasov on yksi kieltäytyjistä.

KOK on asettanut venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden olympiakelpoisuudelle erityisehtoja. Ehtoihin kuuluu, etteivät maiden urheilijat ole osoittaneet tukea Ukrainan sodalle. Kisakelpoisuus edellyttää myös, etteivät urheilijat ole työsuhteessa maidensa puolustusvoimiin.

 

Lue myös:

    Uusimmat