Venäläiskuski hyppää Ferrarin F1-auton puikkoihin tällä kaudella – teki aiemmin isoja kulissiravisteluja

8:16
Video: MTV Urheilu listasi alkukauden onnistujat ja epäonnistujat Unkarin kilpailun jälkeen

Venäläiskuljettaja Robert Shwartzman pääsee Ferrarin rattiin F1-kauden loppupuoliskolla. Ferrari aikoo ajattaa häntä perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa täyttääkseen tälle kaudelle voimaan tulleen sääntömuutoksen.

Uudessa säännössä jokaisen tallin pitää ajattaa nuorta kuskia tai nuoria kuskeja vähintään kaksissa vapaissa harjoituksissa. Esimerkiksi Mercedes, Red Bull ja Williams ovat jo puolittain täyttäneet kyseisen sääntöpykälän. Valtteri Bottaksen Alfa Romeo antanee hyvin todennäköisesti sauman F2-sarjassa ajavalle Theo Pourchairelle kauden loppuvaiheilla.

Ferrarin valinta kohdistuu tallin testikuskiin Robert Shwartzmaniin, uutisoi muun muassa Mirror-lehti. Shwartzman vaihtoi tälle kaudelle edustusmaansa Venäjästä Israeliksi, jotta hän voi kilpailla kansainvälisen autoliiton FIA:n sarjoissa. Shwartzman on syntynyt Israelissa, ja hänellä on maan passi.

Shwartzman teki pesäeroa Venäjään sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Shwartzman lopetti yhteistyön venäläisyhtiöiden kanssa, millä hän pyrki varmistamaan sen, etteivät kyseiset yhteistyökuviot nouse esteiseksi potentiaalisten F1-saumojen alla.

Shwartzman sijoitti viime kaudella F2-sarjassa toiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja