Mainos

Venäläinen öljylautta upposi myrskyssä Sahalinin edustalla

Venäjän Kaukoidässä ainakin neljä ihmistä on kuollut ja kymmeniä on kateissa, kun kelluva öljynporauslautta upposi kovassa myrskyssä Ohotanmerellä. Lauttaa oltiin hinaamassa Kamtshatkan niemimaan vesiltä kohti Sahalinin saarta, kun se kaatui ja vajosi veden alle parinsadan kilometrin päässä rannasta.

Lautalla oli 67 työntekijää, joista 14 on saatu pelastettua ja kaksi löydetty hukkuneena. Loput ovat yhä kateissa. Lautan neljästä pelastusveneestä kaksi on löydetty ajelehtimasta tyhjinä. Voimakas tuuli ja korkeat aallot haittaavat pelastustöitä.

Paikallisen hätätilaministeriön edustaja kertoi, että miehistön jäseniä yritettiin evakuoida lautalta helikopterilla, mutta lautta ehti kaatua ja upota ennen kuin he ehtivät pelastusveneisiin.

Tapausta tutkivat viranomaiset epäilevät, ettei turvallisuusmääräyksiä noudatettu, kun lauttaa ryhdyttiin siirtämään myrskysäästä huolimatta.

Uutistoimisto Ria Novostin mukaan turmalautta Kolskaja on rakennettu vuonna 1985 Suomessa. Se on 69 metriä pitkä ja 80 leveä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.