Venäläinen mies pyrki rajan yli esiintyen ranskalaisena – oli maksanut 1 500 euroa lumeavioliitosta

Kaakkois-Suomen rajalla, Vaalimaan rajanylityspaikalla havaittiin viime viikolla kaksi väärennysrikosta, kertoo Rajavartiolaitos tiedotteessaan.

Torstaina venäläisen miehen henkilökortti otettiin tarkasteluun, kun hän tuli Vaalimaan rajanylityspaikalla maastalähtötarkastukseen. Miehellä oli Ranskan ID-kortti, joka osoittautui väärennetyksi, sillä kortin turvatekijät poikkesivat aidosta.

Mies kertoi tulleensa Schengen-alueelle lokakuussa 2021 ja oleskelleensa Ranskassa, Saksassa ja Ruotsissa. Ranskan ID-kortin hän kertoi saaneensa lumeavioliiton avulla, jonka solminen oli maksanut 1 500 euroa. Venäläismies on haastettu vastaajaksi elokuussa pidettävään käräjäoikeuden käsittelyyn.

Passissa väärennettyjä leimoja

Lauantaina maastalähtötarkastukseen tulleen venäläisnaisen passissa huomattiin epäilyttäviä leimoja. Passi otettiin tarkempaan tutkintaan ja selvisi, että siinä oli yhteensä 16 väärää rajanylitysleimaa, joista kahdeksan oli Schengen-maiden leimoja. Naisen passissa ollutta Indonesian viisumia epäiltiin myös väärennetyksi.

Nainen myönsi kuulustelussa hankkineensa neljänä eri kertana yhteensä 16 väärää leimaa sekä väärän Indonesian viisumin. Hän oli pyrkinyt peittelemään väärennetyillä leimoilla todellista oleskelunsa kestoa Schengen-alueella. Nainen sai haasteen väärennyksestä ja ulkomaalaisrikkomuksesta.


Lue myös:

    Uusimmat