Venäläinen hiihtotähti haki apua Saksasta – reaktio oli jääkylmä

Venäläinen maastohiihdon kaksinkertainen olympiamitalisti Aleksandr Terentjev halusi saada välineellistä apua Saksasta. Häntä ei onnistunut.

23-vuotias Terentjev kertoi venäläiselle Championat-sivustolle, että hän halusi sauvoja saksalaisvalmistaja Lekiltä ja oli valmis maksamaan niistä omalla rahallaan.

Terentjev kääntyi tutun saksalaisvalmentajan Markus Cramerin puoleen. Nykyisin Italian maajoukkuetta luotsaava Cramer toimi Venäjän päävalmentajana seitsemän vuotta viime huhtikuuhun saakka.

– Hän lähestyi valmistajia ja kertoi olevansa valmis hankkimaan kuusi paria Venäjän maajoukkuehiihtäjille. Ja tästä kieltäydyttiin, Terentjev raportoi.

Terentjev valitteli, että hänelle sopivankokoisia sauvoja voi ostaa vain valmistajilta.

– Tarvitsen vähintään kuusi paria. Venäjällä on edelleen Lekin sauvoja, mutta ne eivät riitä, eikä koko ole sama. Ja kyllä, 37 000 ruplan (492 euron) hinta parista on paljon, Terentjev harmitteli.

Pekingin tuplamitalisti

Venäläishiihtäjät eivät pääse nykyisellään kansainvälisiin kisoihin maan käydessä sotaa Ukrainassa, ja tämä voi mahdollisesti olla syynä myös Lekin kylmään reaktioon.

Vaille uusia Lekin sauvoja jäänyt Terentjev saavutti Pekingissä 2022 olympiapronssia sekä vapaan hiihtotavan sprintistä että perinteisen parisprintistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja