Mainos

Soini pakoteuhkailusta MTV:lle: En usko, että viilentää Suomen ja Venäjän välejä

Venäjä voi asettaa rajoituksia Suomen kanssa käytävälle puutavarakaupalle, sanoi Venäjän turvallisuusneuvoston puheenjohtaja Nikolai Patrushev perjantaina.

Tämä olisi vastatoimi Suomen päätökselle estää venäläisdelegaation tulo Suomeen.  

Ulkoministeri Timo Soini kommentoi MTV:n Kymmenen uutisille illalla, ettei usko, että pakoteuhkailut viilentävät Suomen ja Venäjän suhteita. 

– Kyllä Venäjälläkin ymmärretään, että tämä oli päätös, jossa oli mukana monia tahoja. He tietävät, että syy on se, että osa heistä on pakotelistalla. Venäläiset ovat edelleen tervetulleita, Soini sanoi. 

– Pakotelistalla ollaan sen takia, että Venäjä on pakkoliittänyt Krimin itseensä kansainvälisen oikeuden vastaisesti ja Itä-Ukrainan sotatoimien takia. 

Patrushevin mukaan rajoitteita voidaan antaa, mutta samalla totesi, että asiasta ei ole tehty päätöksiä. 

– En sanonut, että asetamme sanktioita - sanoin, että kehitämme keinoja vastata meille asetettuihin pakotteisiin, Patrushev sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan.   

Interfaxin mukaan Patrushev totesi, että kaupan rajoitus aiheuttaisi haittoja myös Venäjälle.  Suomi on evännyt EU:n pakotelistalla olevien venäläispoliitikkojen maahanpääsyn Etykin juhlakokoukseen, joka alkaa sunnuntaina.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.