Venäjän sotilaskone on pudonnut mereen Krimin rannikolla

Vahvistamattomat videot: Venäjän sotilaskone putoaa mereen Krimin rannikolla 0:28
Venäläisillä Telegram-kanavilla jaettiin videoita, joilla väitetysti näkyy koneen putoaminen Sevastopolissa. Videoiden aitoutta ei vielä ole pystytty vahvistamaan.

Venäläinen sotilaskone on pudonnut mereen Venäjän miehittämän Sevastopolin lähistöllä Krimin rannikolla.

Venäjän sotilaskone on pudonnut mereen Krimin niemimaan rannikolla, kertoo Venäjän nimittämä Sevastopolin kuvernööri Mihail Razvozhajev Telegram-tilillään. 

Venäläinen uutissivusto Baza kertoo, että kone ammuttiin alas. Väitettä ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu.

Baza ja monet muut venäläiset Telegram-kavanat ovat julkaisseet videoita, joilla väitetysti näkyy koneen putoaminen. Videoilla näkyvä kone on ainakin osittain ilmiliekeissä, kun se putoaa hallitsemattomasti. 

Kyseessä uskotaan olleen Su-35 tai Su-27 -hävittäjä. Videoiden aitoutta ei ole pystytty vielä vahvistamaan. Joissain videokuvissa ilmeisesti koneen lentäjä leijuu alas laskuvarjolla.

– (Heittoistuin) laukaisi lentäjän pois koneesta. Sevastopolin pelastuslaitoksen työntekijät poimivat hänet 200 metrin etäisyydeltä rannasta. Hänen henkensä ei ole vaarassa, kuvernööri kertoi.

Ukraina ei kommentoinut

Ukrainalaissivusto Kyiv Independentin mukaan Krimin paikallisilla sosiaalisen median kanavilla on esiintynyt väitteitä siitä, että Venäjän omat joukot olisivat pudottaneet koneen vahingossa. Sivustoilla on myös esiintynyt vaihtelevia arvioita hävittäjän tyypistä.

Toistaiseksi Ukrainan viranomaiset eivät ole kommentoineet väitteitä, joita ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.

Venäjän miehittämän Krimin alueen Sevastopolissa sijaitsee Venäjän Mustanmeren-laivaston päätukikohta. Ukraina on iskenyt sinne useasti Venäjän yli kaksi vuotta kestäneen hyökkäyssodan aikana.

Ukrainan on onnistunut omien sanojensa mukaan pudottaa sodan aikana yli 300 venäläishävittäjää ja yli 300 sotilashelikopteria, kertoi BBC helmikuun lopulla. Lukuja ei kuitenkaan ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.

Lue myös:

    Uusimmat