Mainos

Venäjän puolustusministeri varoitti Naton uhasta

Venäjän puolustusministeri Igor Rodionov syytti tänään Natoa aikeista siirtää Venäjän ydinaseet kansainväliseen valvontaan. Rodionov puhui asevoimien päivänä veteraaneille.

Rodionov sanoi, että länsi käyttää Venäjän armeijan ongelmia verukkeena siirtää sen ydinarsenaali kansainväliseen valvontaan. Länsi saattaa Rodionovin mukaan esittää YK:ta valvojaksi.

Rodionov sanoi, että Venäjän armeija on alkanut käyttää kriisiajan varastojaan ja yli puolet upseereista aikoo jättää sopimuksensa uusimatta, kun ne umpeutuvat.
-Jos mitään konkreettista ei tehdä vuoteen 2000 mennessä, maamme puolustus raunioituu, Rodionov sanoi.

Rodionov arvosteli myös puolustusneuvoston sihteeriä Juri Baturinia siitä, että tämä yrittää rauhoitella kaikkia sanomalla, että armeijassa kaikki on järjestyksessä.

Jeltsin lupasi viime vuonna vaalikampanjansa aikana lopettaa asevelvollisuuden ja luoda ammattiarmeijan vuosisadan vaihteeseen mennessä. Tänään Jeltsin sanoi, että armeijalle ollaan maksamassa velkaa ja että uudistuksia ollaan tekemässä.

Tuhannet kommunistit ja kansallismieliset osoittivat tänään marssilla tukeaan armeijalle. Mielenosoittajat syyttivät hallitusta supervalta-aseman romuttamisesta ja Venäjän saattamisesta vaaranalaiseksi Naton laajentuessa.
(STT-Reuter-DPA-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.