Venäjän naisliiton johtaja vertaa seksuaalivähemmistojen sateenkaarisymbolia hakaristiin – haluaa kieltää Sateenkaari-nimisen jäätelön

Venäjän naisliiton puheenjohtaja valitti presidentti Vladimir Putinille Sateenkaari-nimisestä jäätelöstä, jossa hän näki piilomainontaa ja seksuaalivähemmistöjen propagandaa.

Perustuuslain muutoksia valmistelevassa kokouksessa Venäjän naisliiton puheenjohtaja Jekaterina Lahova ilmaisi presidentille huolensa siitä, että Sateenkaari-nimisellä jäätelöllä on huonoja vaikutuksia lasten seksuaaliseen suuntautumiseen ja että kyseessä on seksuaalivähemmistöjen piilomainontaa, kirjoittaa Eho Moskvy

Lausunnosta nousi Venäjällä somekohu, mutta Lahova ilmoitti uutistoimisto Ria Novostin mukaan, ettei välitä häneen kohdistuvasta pilkasta, vaan pitää kyseistä jäätelöä aidosti epäasiallisena. Lahova korosti kannattavansa vain ja ainoastaan perintieisä arvoja, joihin samaa sukupuolta olevien väliset avioliitot eivät totisesti kuulu. 

–Minulla on kielteinen suhtautuminen symbolina niin sateenkaareen kuin hakaristiinkin, joka onkin onneksi nykypäivänä kielletty merkki. Mutta monta vuosisataa sitten tämä fasistinen merkki merkitsi vaurautta, hedelmällisyyttä ja niin edelleen, Lahova kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja