Venäjän-lähetystöllä osoitettiin hiljaa mieltä Ukrainassa kärsivien ja sotaa vastustavien venäläisten puolesta: "Yli 15 000 on pidätetty marsseihin osallistumisesta"

MTV paikalla: Hiljainen mielenosoitus Venäjän suurlähetystön edessä 9:40
Katso, miltä mielenosoituksessa näytti – MTV Uutiset oli paikalla.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International osoitti tänään mieltä Helsingin Tehtaankadulla Venäjän suurlähetystön lähettyvillä.

Mieltä osoitetaan hiljaisuudessa, valkoisten, tyhjien kylttien kanssa. Amnestyn Suomen toiminnanjohtaja Frank Johansson avasi MTV Uutiset Livelle mielenosoituksen taustoja.

– Haluamme osoittaa solidaarisuutta sekä Ukrainassa kärsiville että niille rohkeille ihmisille Venäjällä, jotka eivät enää pysty osoittamaan mieltään.

– Tiedetään, että yli 15 000 ihmistä on pidätetty sen takia, että he ovat osallistuneet marsseihin, jopa vain siitä, että ovat pitäneet vain valkoisia kylttiä. Mitään ei saa enää sanoa. Heitä voi uhata todella pitkä vankeusrangaistus ja tuhansien eurojen sakot.

Amnestyllä on edelleen henkilökuntaa myös Venäjällä, vaikka maan viranomaiset ovat sulkeneet järjestön toimiston Moskovassa.

– He ovat jatkuvassa yhteydessä paikallisiin toimittajiin ja ihmisoikeusaktivisteihin. He tietävät, mitä tapahtuu.

Toiminnanjohtajan mukaan mielenosoituksen ajankohta ei liity voitonpäivään.

– Voitonpäivällä ei ole mitään tekemistä ajankohdan kanssa, yhtä hyvin olisimme voineet tulla jonain toisena päivänä.

"Toivon rauhaa, niin kuin varmaan kaikki ihmiset"

Johanna Enqvist saapui paikalle Amnestyn mielenosoitukseen Tehtaankadulle.

–Toivon rauhaa, niin kuin varmaan kaikki muutkin ihmiset. Sitä, että Venäjä lopettaisi tämän järjettömän hyökkäyksen, Enqvist kertoo.

Tämän päivän mielenosoitus ei ollut Enqvistin ensimmäinen. Hän on ollut mukana Amnestyn toiminnassa aikaisemminkin ja osoittanut mieltä myös Syyrian sodan aikaan vuonna 2014.

– Kyllä tämä on ihan uudella tavalla konkretisoinut uhkia.

Katso tunnelmia mielenosoituksesta yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat