Venäjä ryhtyy toimiin korvatakseen "merkittävät kalustomenetykset"

Venäjä voi häiritä Suomea rajalla ja merialueilla 9:34
Venäjä voi pyrkiä vaikuttamaan Suomen päätöksiin myös Nato-jäsenyyden jälkeen. Katso videolta tarkemmin, mitä tutkija sanoo tästä.

Materiaalisesta ylivoimasta ei ole ollut Venäjälle apua, sillä se on epäonnistunut strategisessa suunnittelussa ja operatiivisessa toiminnassa Ukrainassa.

Britannian tiedustelutietojen mukaan Venäjän armeija on heikentynyt merkittävästi Ukrainaan hyökkäyksen vuoksi, kertoi tiistaina Britannian puolustusministeriö Twitterissä.

Puolustusministeriön mukaan tilanteen korjaamista vaikeuttavat Venäjälle asetetut pakotteet, ja tällä on pysyvä vaikutus Venäjän kykyyn käyttää tavanomaista sotilaallista voimaa.

Materiaalisesta ylivoimasta ei ole ollut apua, sillä Venäjä on epäonnistunut strategisessa suunnittelussa ja operatiivisessa toiminnassa Ukrainassa.

BBC puolestaan kertoi Ukrainan tiedustelutietoihin vedoten, että Venäjä olisi ryhtynyt toimiin korvatakseen "merkittävät kalustomenetykset" Ukrainan sodassa.

Ukrainan armeijan mukaan Venäjän armeijan varastoista on lähetetty 27.4–2.5. välisenä aikana 17 panssarivaunua ja 60 rynnäkköpanssarivaunua Ukrainan alueita miehittäville joukoille.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

BBC: Venäjä on ryhtynyt toimiin menetystensä vuoksi

Venäjä on ryhtynyt toimiin korvatakseen "merkittävät kalustomenetykset" Ukrainan sodassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC Ukrainan armeijan tiedustelutietoihin viitaten.

Ukrainan armeija sanoo, että Venäjän armeijan varastoista on lähetetty 27.4. ja 2.5. välisenä aikana 17 panssarivaunua ja 60 rynnäkköpanssarivaunua Ukrainan alueita miehittäville joukoille.

Ukrainan armeija kertoo torjuneensa 12 venäläisten hyökkäystä Donetskin ja Luhanskin alueilla. Ukraina sanoo tuhonneensa taisteluissa panssarivaunuja, tykistöjärjestelmiä sekä sotilasajoneuvoja.

Nämä ovat Venäjän parhaat ystävät, vakuuttaa Risto E. J. Penttilä 1:15
Kuka ymmärtää Venäjää ja miksi? Risto E. J. Penttilä kertoo videoanalyysissaan. 

Lue myös:

    Uusimmat