Venäjällä vakava kouluampuminen – Epäillyn lippaissa luki "viha"

Venäjällä Izhevskin kaupungissa tapahtui maanantaina kouluampuminen, jossa kuoli 15 ihmistä. Kuolleista 11 oli lapsia, kertoivat Venäjän viranomaiset.

Kuolonuhrien joukossa oli tutkijoiden mukaan myös kaksi vartijaa ja kaksi opettajaa.

Ampumisessa haavoittui 24 ihmistä, joista 22 oli lapsia, kertoi uutistoimisto Tass.

Ampujaksi epäilty on paikallinen, vuonna 1988 syntynyt mies, joka on koulun entinen oppilas. Tutkijoiden mukaan hyökkääjällä oli yllään musta pusero, jossa oli natsisymboleja sekä kommandopipo. Miehen kerrotaan ampuneen itsensä.

Epäiltyä kuvaillaan "mielisairaaksi".

Venäjän presidentti Vladimir Putin tuomitsi kouluun tehdyn "epäinhimillisen terrori-iskun", sanoi Kreml ja lisäsi, että ampuja "ilmeisesti kuului uusfasistiseen ryhmään".

Kotietsinnässä tutkijat sanoivat ottavansa selvää asemiehen "uusfasististen näkemysten ja natsi-ideologian kannatuksesta".

Koulussa on lähes tuhat oppilasta ja 80 opettajaa. Venäjän mediassa on näytetty videoita, joissa näkyy ampumisen aiheuttama paniikki koulurakennuksen sisällä. Joissakin kuvissa näkyy verta luokkahuoneen lattialla ja luodinreikä ikkunassa sekä oppilaita kyyristyneinä pulpettien alla, kertoi BBC.

Izhevskin kaupunki on Udmurtian tasavallan pääkaupunki, joka sijaitsee noin tuhat kilometriä itään Moskovasta.

Surupäiväksi Udmurtiassa on julistettu torstai.

Tekijällä mukana kaksi käsiasetta

Ampujaksi epäillyllä oli kaksi käsiasetta ja runsaasti ammuksia. Lisäksi hän oli kirjoittanut punaisella maalilla lippaisiin sanan "viha", kertoi uutistoimisto Tass.

Venäjän tutkintakomitea on aloittanut rikostutkinnan, jonka nimikkeinä ovat murha ja ampuma-aseiden laiton hallussapito.

Kouluampuminen Izhevskissa tapahtui vain tunteja sen jälkeen, kun Siperiassa mies oli avannut tulen sotilaiden värväyskeskuksessa. Keskuksen rekrytointiupseeri haavoittui tulituksessa vakavasti.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan kello 18.10 päivitetty uhrien lukumäärä ja epäillyn aseistus. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja