Mainos

Venäjä vahvistaa: Syyriassa on venäläissotilaita

Syyriassa on venäläisiä sotilasasiantuntijoita, myöntää vihdoin Venäjän ulkoministeriö. Venäjä ei ole aikaisemmin myöntänyt että Syyriassa olisi sen armeijan edustajia. Venäläissotilaat mm. valvovat Venäjän asetoimituksia Syyrialle.

Nyt Venäjä on myöntänyt antavansa Assadin armeijalle ainakin sotilasasiantuntijoiden tukea.  Sen sijaan Syyrian viestintäministeri kiistää jyrkästi väitteet siitä, että Venäjän armeijan sotilaat taistelisivat Assadin armeijan rinnalla. Useat mediat ovat raportoineet Venäjän sotilaiden määrän nousseen Syyrian sotilastukikohdassa Latakiassa.

– Täällä ei ole venäläisiä joukkoja eikä mitään Venäjän sotilastoimintaa enempää maalla, merellä kuin ilmassakaan. Näiden puheiden tarkoituksena on vihjata että Syyrian valtio on heikko, Syyrian armeija on heikentynyt niin pahasti että sen on turvauduttava ystävien apuun, viestintäministeri Omran al-Zoubi syytti.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puolestaan on muistuttanut, että Venäjä on aina toimittanut aseita Syyriaan.

– Venäjä ei ole koskaan salannut sitä että se toimittaa armeijatarvikkeita Venäjän valtiolle tavoitteenaan taistella terrorismia vastaan, Lavrov sanoi tiedotustilaisuudessa maanantaina.  

Venäjän rooli Syyriassa on herättänyt kovaa keskustelua, sillä Venäjä tukee Bashar al-Assadin hallintoa ainakin poliittisesti. Venäjä on myös syyttänyt länttä siitä, että kun se on vetänyt kaiken tukensa Assadilta, äärijärjestö ISIS on saanut lisää valtaa. Länsi taas katsoo ettei se voi tukea Assadia, jonka epäillään mm. joukkomurhanneen ja kiduttaneen omia kansalaisiaan ja jopa käyttäneen heihin kemiallisia aseita.

Venäjän presidentti Vladimir Putin onkin sanonut, että Välimeren tämänhetkinen pakolaiskriisi on länsimaiden omaa syytä.

– Tämä kriisi oli täysin odotettavissa. Me Venäjällä – ja minä erityisesti –olemme jo vuosia odottaneet, että tulee vielä suuria ongelmia, jos niinsanotut läntiset kumppanimme jatkavat tätä virheellistä politiikkaansa, Putin sanoi viime viikolla. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.