Mainos

Venäjä uhkaa jättää Viron rajasopimukset ratifioimatta

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Venäjä ei hyväksy Viron parlamentin rajasopimuksiin liittämää epäsuoraa viittausta Viron neuvostomiehityksestä.

Venäjä uhkaa jättää ratifioimatta Viron ja Venäjän väliset rajasopimukset, sillä se ei hyväksy Viron parlamentin niihin liittämää epäsuoraa viittausta Viron neuvostomiehityksestä. Asiasta kertoo uutistoimisto Itar-Tass.

- Viron parlamentin kanta tekee mahdottomaksi esitellä sopimuspaperit Venäjän parlamentille, tiedottaa Venäjän ulkoministeriö.

Viron parlamentti ratifioi toissapäivänä ylimääräisessä istunnossaan Viron ja Venäjän välisen maa- ja merirajan määrittelevät kaksi rajasopimusta kovan poliittisen kädenväännön jälkeen. Oppositioon keväällä joutunut entinen päähallituspuolue uhkasi boikotoida äänestystä, jos lähihistoriaa ei selvennetä sopimusten yhteydessä.

Parlamentti liitti lopulta sopimusten johdantoon epäsuoran maininnan siitä, että Viro oli Neuvostoliiton miehittämänä 1940-1991. Venäjä ei tunnusta Neuvostoliiton miehittäneen Viroa vaan katsoo Viron liittyneen vapaaehtoisesti Neuvostoliittoon.

Viron ja Venäjän ulkoministerit allekirjoittivat viime kuussa Moskovassa vuosia valmiina olleet sopimukset. Venäjä varoitti toistuvasti Viroa liittämästä yksipuolisia historian tulkintoja sopimuksiin.

Sopimukset astuvat voimaan vasta kun myös Venäjä on ne ratifioinut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.