Venäjä on varastanut traktoreita ja puimureita Ukrainasta – nyt niitä ei saada etälukituksen takia käyntiin

Hämmentävä valvontakameratallenne postikonttorista: Venäläissotilaat lähettävät kasoittain tavaraa Valko-Venäjän rajalla 0:40
Hämmentävä valvontakameratallenne postikonttorista huhtikuun alusta: Venäläissotilaat lähettävät kasoittain tavaraa Valko-Venäjän rajalla

Venäjän armeija on kahden kuukauden hyökkäyssodan aikana varastanut myös puhelimia ja pesukoneita. Maatalouskonevarkauksista kertoo CNN.

Melitopolin kaupunkia Etelä-Ukrainassa miehittivät venäläisjoukot ovat tyhjentäneet kokonaisen maatalousvälineitä myyvän liikkeen, kertoo ukrainalainen liikemies CNN:n mukaan. CNN ei paljasta liikemiehen nimeä tämän turvallisuuden vuoksi.

John Deere -maatalousliikkeestä viety ryöstösaalis on toimitettu yli 1 000 kilometrin päähän Tshetsheniaan. 

Ryöstösaalis ei kuitenkaan ole suostunut käynnistymään, sillä varastetut koneet on etälukittu. 

Sodan alusta alkaen on ollut selvää, että venäläissotilaat ryöstävät ukrainalaisilta muun muassa puhelimia, tietokoneita ja myös esimerkiksi pesukoneita.

Viime viikkoina on raportoitu suuremman mittakaavan ryöstelystä. Traktorien lisäksi venäläisjoukot ovat varastaneet muun muassa merkittäviä määriä viljaa.

Venäjä on miehittänyt Melitopolia maaliskuun alusta lähtien. Sieltä vietyjen maataloustarvikkeiden arvo on lähes viisi miljoonaa dollaria eli noin 4,7 miljoonaa euroa.

Venäläisvarkaiden käsiin on yhdestä liikkeestä CNN:n tietojen mukaan tarttunut yhteensä 27 maatalouskonetta, mukaan lukien traktoreita ja puimureita.

Lukituillakin laitteilla on jonkinlaista rahallista arvoa, sillä ne voidaan pilkkoa varaosiksi.

Lue myös:

    Uusimmat