Venäjä moukaroi Ukrainaa ohjuksilla – Kiovassa useita räjähdyksiä

Ukrainan sodan rintamalinjat pysyivät lähes muuttumattomina vuonna 2023 2:04
Katso video: Ukrainan sodan rintamalinjat pysyivät lähes muuttumattomina vuonna 2023.

Ukrainan ilmavoimien mukaan Venäjän pommikoneet ovat ilmassa.

Ukrainan asevoimat on antanut ilmahälytyksiä ympäri maata ja varoittanut venäläisten ohjusiskujen uhasta. Ilmavoimien mukaan Ukrainan pääkaupunkia Kiovaa kohti on ammuttu useita ohjuksia.

– Pysykää suojissa Kiovassa. Teitä kohti on ammuttu useita ohjuksia, ilmavoimat ilmoitti viestipalvelu Telegramissa.

Kiovassa on paikan päällä olevien uutistoimisto AFP:n toimittajien mukaan kuultu toistakymmentä voimakasta räjähdystä. Kaupungin sotilashallinnon mukaan ilmatorjunnan pudottamien ohjusten kappaleita on pudonnut useille alueille ja myös asuintalojen päälle. Sähköt ovat poikki useilta alueilta pääkaupungissa.

Asevoimien mukaan ilmassa on kaikkiaan 16 Tupolev Tu-95 -pommikonetta, joita oli ilmassa myös joulukuun 29. päivänä. Tuolloin Venäjä teki ympäri Ukrainaa iskuja, joissa kuoli kaikkiaan noin 40 ihmistä.

Tiistaina alkuyöstä kahden aikoihin Kiovassa kuultiin räjähdyksiä, kun Ukrainan ilmavoimat torjui lennokki-iskua, viranomaiset kertoivat.

Ukrainan ilmavoimat sanoi ampuneensa alas 35 iranilaisvalmisteista Shahed-lennokkia, joita Venäjä oli ilmavoimien mukaan käyttänyt iskuissaan yön aikana.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi uudenvuodenpäivänä Venäjän armeijan kiihdyttävän iskujaan sotilaskohteita vastaan Ukrainassa sen jälkeen kun ainakin 25 ihmistä oli saanut surmansa hyökkäyksessä Venäjän Belgorodiin Ukrainan rajan tuntumassa viikonloppuna.

Lue myös:

    Uusimmat