Venäjä karkottaa kaksi Suomen diplomaattia Moskovan-suurlähetystöstä

Venäjä karkottaa kaksi suomalaisdiplomaattia Suomen Moskovan-suurlähetystöstä, kertovat Venäjän ja Suomen ulkoministeriöt.

Venäjän ulkoministeriö ilmoitti asiasta Suomen suurlähettiläs Antti Helanterälle 17. toukokuuta Moskovassa, kertoo Suomen ulkoministeriö. 

Kyseessä on vastatoimi sille, että Suomi on päättänyt karkottaa kaksi venäläisdiplomaattia.

Ulkoministeriön mukaan kyseessä on myös vastatoimi "Suomen vastakkainasettelua lisäävälle asenteelle Venäjää kohtaan", mikä tarkoittanee Suomen pyrkimystä liittyä sotilasliitto Natoon.

– Venäjän päätös ei liity karkotettavien henkilöiden toimintaan. Heidän on poistuttava Venäjältä kahden viikon kuluessa, ulkoministeriö kommentoi tiedotteessaan.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puolestaan sanoi niin ikään Reutersille, ettei Suomen ja Ruotsin liittymisellä Natoon ole suurta merkitystä, koska molemmat maat ovat jo pitkään osallistuneet Naton sotaharjoituksiin.

–  Nato ottaa niiden alueet huomioon, kun se suunnittelee sotilaallista etenemistään itään, joten tässä mielessä sillä tuskin on paljon väliä. Katsotaan, miten niiden alueita käytännössä Natossa käytetään, Lavrov sanoi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi maanantaina, että Naton mahdollinen laajeneminen Suomeen ja Ruotsiin tulee saamaan aikaan Venäjän vastareaktion. Hän ei tarkentanut, millainen tuo reaktio olisi.

Lue myös:

    Uusimmat