Mainos

Venäjä jatkaa kuolemantuomioiden kieltoa

Duuma hyväksyi myös päätöslauselman, jonka mukaan Irakin entisen diktaattorin Saddam Husseinin teloittaminen tekisi koko Lähi-idästä epävakaan.

Venäjän parlamentti on päättänyt jatkaa kolmella vuodella määräystä, joka estää kuolemantuomioiden julistamisen. Virallisesti kuolemantuomiota ei ole poistettu Venäjän lainsäädännöstä, mutta niitä ei ole toimeenpantu vuoden 1999 jälkeen.

Venäjän parlamentin alempi kamari, duuma, päätti 1999, että kuolemantuomiot voidaan julistaa vasta, kun lautamiestuomioistuimia on perustettu maan kaikille alueille. Tämä päätös on estänyt käytännössä kuolemantuomioiden julistamisen.

Ainoa alue, jolla lautamiestuomioistuimia ei ole, on Tshetshenia. Duuman eilen tekemällä päätöksellä tällaisen perustaminen Tshetsheniaan siirrettiin vuoden 2010 alkuun.

Duuma hyväksyi myös päätöslauselman, jonka mukaan Irakin entisen diktaattorin Saddam Husseinin teloittaminen tekisi koko Lähi-idästä epävakaan. Päätöslauselmassa arvosteltiin "eräitä ulkomaisia poliitikkoja", jotka sekaantuvat Irakin sisäisiin asioihin ja kannattavat Saddamin teloitusta. Tällä viitattiin ilmeisesti Yhdysvaltoihin, joka on sanonut kuolemantuomion olleen jo pitkään osa Irakin lainsäädäntöä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.