Venäjä avaa suoran junayhteyden Krimille Pietarista ja Moskovasta – matkalla mittaa yli 43 tuntia!

Venäjän ja Ukrainan rajan ylittävä junarata aloittaa tänään toimintansa, kun ensimmäinen suora junayhteys Pietarista Sevastopoliin Krimin niemimaalle lähtee tänään matkaansa. Asiasta kertoo uutistoimisto Tass.

Matka kestää peräti 43 ja puoli tuntia. Jouluaattona puolestaan lähtee ensimmäinen juna Moskovasta Krimin pääkaupunkiin Simferopoliin. Matka-aika on 33 tuntia.

Junat kulkevat Krimille uutta Kertshinsalmen ylittävää rautatiesiltaa pitkin. Ratayhteyden rakentamisesta vastaava viranomainen ilmoitti radan valmistumisesta keskiviikkona.

19 kilometrin silta yhdistää rannat

19 kilometriä pitkä Krimin sillaksi kutsuttu junarata yhdistää Kertshinsalmen molemmat rannat eli Venäjälle kuuluvan Tamanin niemimaan ja Kertshin niemimaan, joka on Krimin itäisin osa.

Samainen salmi toimi viime vuonna maailmanpolitiikan näyttämönä, kun Venäjä otti siellä haltuunsa kolme ukrainalaista alusta ja pidätti niiden miehistön. Venäjä syytti ukrainalaisia aluevesiensä loukkaamisesta, minkä Ukraina on kiistänyt. Venäjä palautti alukset Ukrainalle vasta viime marraskuussa.

Krimin liittämistä Venäjään ei ole tunnustettu kansainvälisesti, ja merioikeudellisesti kyseessä on kansainvälinen salmi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja