Velanperintä kärjistyi pahoinpitelyyn, laukaukseen ja vakavaan vammaan, haulikko kätkettiin lumeen – kaksi yhä vangittuna Outokummun ammuskelusta

Poliisi sai 19.1.2019 hätäkeskuksen kautta tiedon Outokummussa Alavantiellä sijaitsevassa yksityisasunnossa tapahtuneesta ammuskelusta. 30-vuotias mieshenkilö sai tapahtumassa vakavan ampumavamman kehoonsa. Itä-Suomen poliisi tiedottaa, että epäilty tapon yritys siirtyy syyteharkintaan.

Poliisin mukaan tapahtumapaikalle meni useita poliisin ja ensihoidon yksiköitä. Paikalla asunnossa oli ollut noin kymmenen hengen seurue, joista suurin osa oli poliisin paikalle saapuessa poistunut paikalta.

Kaikki uhrin lisäksi asunnossa olleet henkilöt pidätettiin vuorokauden sisällä tapahtuneesta. Alkuvaiheessa esitutkintaa vangittuna oli neljä 25–38-vuotiasta miestä. Vangituista kaksi on myöhemmin tutkimusten edetessä vapautettu.

Taustalla velka-asioita ja riitoja

Poliisin tiedotteen mukaan esitutkinnassa on selvinnyt, että ampumisen taustalla ovat olleet asianomistajan ja epäiltyjen väliset velka-asiat ja aiemmat henkilökohtaiset riidat. Toinen vangituista miehistä on esitutkinnan perusteella ampunut asianomistajaa ja toinen vangituista on osallistunut asianomistajan uhkailemiseen sekä pahoinpitelyyn.

Esitutkinnan perusteella molempien vangittujen miesten epäillään käsitelleen asetta välittömästi ennen ampumista. 

Poliisi takavarikoi teossa käytetyn aseen tapahtumapaikan lähistöltä. Ase oli kätketty lumeen, mutta poliisi löysi aseen esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella. Takavarikoitu ase on haulikko.

Pahoinpitelyjä, uhkauksia ja huumausainerikoksia

Yksityisasunnossa tapahtuneiden tapahtumien osalta on tutkittu myös kolmea pahoinpitelyä sekä kahta laitonta uhkausta ja huumausaineen käyttörikosta.

Tapauksissa on kyse asianomistajan seurassa olleen naisen ja asunnossa olleiden henkilöiden välisistä pahoinpitelyistä sekä laittomista uhkauksista.

Lisäksi tapahtumaosoitteen haltijaa epäillään huumausainerikoksesta, sillä asunnosta takavarikoitiin useita cannabis sativa -kasveja. Myös toisen edelleen vangittuna olevan miehen asunnosta takavarikoitiin esitutkinnan yhteydessä suoritetussa kotietsinnässä valmista kannabisrouhetta noin 40 grammaa.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syyte asiassa on nostettava 23.4.2019 mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat