Miestä ammuttiin Outokummussa – neljä vangittu tapon yrityksestä epäiltynä

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut neljä miestä Outokummussa sattuneesta ampumavälikohtauksesta epäiltynä. Miestä ammuttiin yksityisasunnossa viime lauantaina.

Itä-Suomen poliisin mukaan nelikkoa epäillään tapon yrityksestä. Poliisin mukaan miehet ovat iältään 25-38-vuotiaita. Uhri on 30-vuotias.

Poliisi sai hälytyksen ampumistapauksesta varhain lauantaiaamuna. Tilanne oli sattunut yksityisasunnossa, jossa oli tapahtumahetkellä paikalla useampia ihmisiä.

Poliisin mukaan uhria oli ammuttu pian sen jälkeen, kun tämä oli tullut paikalle kahden muun henkilön kanssa. Tapahtumien jälkeen asunnolta oli poistuttu useassa seurueessa jalan ja henkilöautolla.

Kaikki uhrin lisäksi asunnossa olleet henkilöt pidätettiin lauantain aikana. Yhteensä pidätettyjä oli yhdeksän.

Poliisi kaipaa havaintoja henkilöiden liikkeistä asunnolta poistumisen jälkeen. Itä-Suomen poliisilaitos toivoo mahdolliset havainnot puhelimitse numeroon 0295 415 455 tai sähköpostitse vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Henkilöt ovat liikkuneet lauantaiaamuna ainakin vaaleanruskealla Ladalla ja sinisellä BMW 523 -henkilöautolla, poliisi kertoo.

Ammutun kolmekymppisen miehen tila on poliisin tietojen mukaan vakaa. Aiemmin poliisi arvioi, ettei mies ollut loukkaantunut tilanteessa vakavasti.

Lue myös:

    Uusimmat