Veikkausliigan kärkiseuran tulevaisuus vaakalaudalla – "Tilanne on huolestuttava, katastrofaalinen"

5:00
Veikkausliigan kärkiseuroihin lukeutuvan Ilveksen tulevaisuus on vaakalaudalla

Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola on ollut rajujen haasteiden edessä viime viikkojen aikana. Koronaviruspandemia on jättämässä rujon jälkensä tamperelaisseuraan.

Ilves Edustus oy:llä käynnistyi maanantaina yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä. MTV Urheilun tietojen mukaan henkilöstölle on esitetty palkkojen leikkaamista peräti 70 prosentilla. Tilanne on tällä hetkellä siis äärimmäisen kriittinen seuran tulevaisuudenkin kannalta.

– Tilanne on aika surullinen tällä hetkellä. Meidän ainakin pitää elää sen mukaan, mitä meillä on tileillä rahaa. Laskuja on ulkona: kumppanilaskuja ja kausikorttimaksuja ynnä muuta, mutta ei ole mitään takeita siitä, että niitä maksetaan meille takaisin - eli siihen ei voi hirveästi nojata. Onhan tilanne huolestuttava, katastrofaalinen, Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola myöntää seuran tukalan tilanteen MTV Urheilulle.

Ei liene liioittelua sanoa, että seuran tulevaisuus on vaakalaudalla?

– Kyllä se on vaakalaudalla. Tietysti mitä pidemmälle tämä menee, niin sen pahemmaksi asiat muodostuvat. Kyllä tässä nyt pari kuukautta pitäisi pystyä menemään ainakin eteenpäin, mutta mikäli tämä koronatilanne vain pitkittyy, eikä päästä pelaamaan – nimenomaan yleisön eteen – niin huolestuneita ollaan, Erola harmittelee.

Viime kausien positiivinen pöhinä kentällä ja sen ulkopuolella on tällä hetkellä melko laiha lohtu Ilves-leirissä. Kaikki muuttui hetkessä koronan vuoksi. Uuden stadionin piti viedä asioita osaltaan eteenpäin tulevaisuudessa. Ilves veti viime kaudella HJK:n jälkeen eniten yleisöä: juuri kotiottelut ovatkin äärimmäisen tärkeä tulonlähde tamperelaisseuralle.

– Ne muodostavat meidän tuloista noin 40 prosenttia, toimitusjohtaja nyökkää.

Positiivista taloudellista tulosta viime vuosina takonut seura ei ole vakavien talousongelmiensa kanssa tietenkään yksin. MTV Urheilun tietojen mukaan HJK:ta lukuunottamatta kaikki liigaseurat ovat tehneet – tai ovat tekemässä – palkanalennuksia pelaajilleen.

Asiasta lisää torstai-illan pitkässä Tulosruudussa kello 22.25.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja