Veikkausliiga alkaa heinäkuussa! Jokaiselle joukkueelle 27 ottelua

Hallituksen tekemät koronavirusrajoitteiden purkamiset mahdollistavat urheilutapahtumien järjestämisen, minkä myötä myös jalkapallon pääsarja Veikkausliiga voi alkaa erityisjärjestelyin.

Veikkausliigan kausi alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta pelattavalla kierroksella ja jatkuu marraskuun 21. päivään asti.

Liigan sarjajärjestelmä on sama kuin viime kaudella lukuun ottamatta europelipaikasta käytäviä pudotuspelejä. Siten liigassa pelataan viime kauden tapaan ylempi ja alempi loppusarja.

– Jokaisen joukkueen on tarkoitus pelata yhteensä 27 ottelua, eli 22 ottelua runkosarjassa ja 5 ottelua jatkosarjassa, Veikkausliigan tiedotteessa kerrotaan.

Europaikat seuraavaksi kaudeksi ratkotaan siten suoraan sarjataulukon perusteella ja Suomen cupissa.

Veikkausliigaseurojen täysipainoinen harjoittelu voi hallituksen linjausten myötä alkaa heti kesäkuun alussa. Toukokuussa joukkueet harjoittelevat vielä pienryhmissä tartuntariskin madaltamiseksi.

– Halusimme pelaajille vähintään kolmen viikon täysipainoisen harjoittelujakson ennen kauden alkua, joten heinäkuun alku on meille varhaisin mahdollinen ajankohta käynnistää Veikkausliiga, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo.

Veikkausliigaotteluiden erityisjärjestelyistä ei ole vielä kerrottu tarkemmin.

– Käymme jatkuvasti tiivistä keskustelua terveysviranomaisten kanssa varmistaaksemme niin pelaajien kuin yleisönkin turvallisuuden, kun jalkapallo palaa kentille, Marjamaa sanoo.

Jalkapallon naisten pääsarja eli Kansallinen liiga on niin ikään kertonut kauden avauspäivämäärästään. Sen ensimmäinen kierros pelataan 13. kesäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat