Vedon hävinnyt Tapparan miäs Mika käveli 65 kilometriä Espoosta Porvooseen: "Heräsin kolmelta, söin rahkaa, ravistelin jalkoja ja läksin tien päälle"

Oulussa juhlittiin Kärppien tuplamestaruutta 1:07

Intohimoinen Tappara-fani Mika Mattinen käveli tänään 65 kilometriä Espoosta Porvooseen hävittyään vedon jääkiekon SM-liigan mestaruudesta. Hurjaan haasteeseen heittäytynyt Mattinen oli ”maaliin" päästyään tyytyväinen, mutta kertoi harkitsevansa seuraavaa vetoa hyvin tarkkaan.

Video: Oulussa juhlittiin vappuna

Sanansa on pidettävä, vaikka jääkiekkohuumassa annettu lupaus ei enää jälkikäteen järin järkevältä tuntunutkaan. Näin ajatteli espoolainen Mika Mattinen lähtiessään tänä aamuna kello neljältä kymmenien kilometrien kävelytaipaleelleen.

Intohimoiseksi Tappara-faniksi tunnustautuva Mattinen oli luvannut SM-liigan loppumetreillä kävellä Espoosta Porvooseen, jos Kärpät voittaisi mestaruuden ja Tappara jäisi kakkoseksi. Mattinen löi vedon vaimonsa serkun Pirjo Koskelaisen kanssa. Oulussa syntynyt Koskelainen veikkasi Kärppien puolesta ja voitti kisan.

Mattiselle lupausten lunastamisen aika tuli tänään.

– Heräsin aamulla kolmelta, söin purkin rahkaa ja banaanin, ravistelin vähän jalkojani ja läksin tien päälle.

Oma Tappara-jakkara

Mattisen tapparalaisuus juontaa juurensa hänen lapsuuteensa.

– Vanhempani ovat kotoisin Tampereelta, ja vietin lapsena paljon aikaan mummin ja vaarin luona Takahuhdissa. Eläkkeellä oleva vaarini oli vahtimestarina Hakametsän hallissa Tapparan peleissä, ja pääsin katsomaan pelejä hänen kanssaan. Minulla oli jopa oma jakkara, jolla istuin, kun vaari piti huolta siitä, että pelin aikana ei tule ketään katsomoon.

65 kilometriä hampurilaisen voimin

Mattinen tunnustaa, että vaikka hän kävellyt pitkiä matkoja ennekin, tämänpäiväinen kävelyurakka kuumassa auringonpaisteessa oli aikamoinen koetus.

Aikaa noin 65 kilometrin matkaan Espoon Kappalaisenkujalta Porvoon Mariankadulle meni 12 tuntia 45 minuuttia.

– Alku meni Pukinmäkeen asti ihan mukavasti, mutta sitten kantapäissä olevat rakot alkoivat vaivata. Myös polvi ja vasen lonkka oikuttelivat, jalat ja niska paloivat auringossa ja juomareppu painoi. Viimeiset 10 kilometriä olivat jo aika vaikeita. Mutta ei auttanut kuin purra huulta ja jatkaa.

Mattisen taival taittui hampurilaisella ja ranskalaisilla. Urheilujuomaa meni 9 pulloa ja vettä 3 litraa. Lisäksi Mattinen joi Pepsiä ja sinkkijuomaa.

– Hampurilaisen söin Pukinmäessä seisaaltaan, koska olin jo sinä vaiheessa sellaisessa kunnossa, että jos olisin istunut, en olisi enää päässyt ylös. Seuraavan kerran pysähdyin Myllypurossa, jossa kävin hampurilaisravintolassa vessassa.

Uutisankkuri kantoi reppua

Jaksamisessa auttoivat vaimo, joka soitti tunnin välein, ja hyvä ystävä, MTV:n uutisankkuri Keijo Leppänen, joka kantoi Mattisen reppua ja oli juttuseurana viimeiset kilometrit.

Erityisesti Mattisen mieltä lämmitti se, että hänen urakkansa oli huomattu myös Tampereella.

– Tapparan kapteeni Jukka Peltola soitti tsemppipuhelun matkan varrella. Radio Tampereesta puolestaan kyseltiin, olenko ihan järjissäni, Mattinen naurahtaa.

Tänä iltana Mattinen upottaa kipeät jalkansa kylmään ämpäriin ja hoitelee rakkuloitaan.

– Olen tyytyväinen siihen, että tein sen, minkä olin luvannut. Sen kuitenkin päätin, että nyt ei lyödä mistään vetoa vähään aikaan, Mattinen vakuuttaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat