Mainos

Väyrynen: Vahvuuteni on käännetty heikkouksiksi

Keskustan puheenjohtajakisaan ilmoittautunut Paavo Väyrynen ei usko, että puheenjohtajuudestaan luopuva Mari Kiviniemi olisi suuttunut Väyrysen ehdokkuudesta.

– Kyllä hänen piti olettaa, että tuollaisen vaalimenestyksen jälkeen, joka meillä viime kevään eduskuntavaaleissa oli, tulee muitakin puheenjohtajaehdokkaita. En minä näe, että siinä olisi aihetta suuttumiseen.

Väyrysen mielestä Kiviniemen perustelu vetäytymisestään on pätevä ja riittävä. Kiviniemi on ilmoittanut puheenjohtajuudesta luopumisensa syyksi keskustan heikkona pysyneen kannatuksen.

– Elokuussa kannatus painui alimmillaan jo 12-13 prosentin tienoille. Vaikka keskusta nousi helmikuussa kakkoseksi presidentinvaalikampanjan ja hyvän oppositiopolitiikan takia, on kannatus taas alennut, Väyrynen kuvaa.

Retro puhuttelee

Väyrynen aloittaa oman puheenjohtajakampanjansa kuun lopulla. Hän uskoo, että vetoaa keskustalaisiin maakunnasta ja iästä riippumatta.

– Minulla on paljon nuoria faneja, jotka tulevat puhuttelemaan minua ja pyytämään nimikirjoituksia. Ilmeisesti retro vetää tämän päivän nuoria myös politiikassa, ei vain taiteen parissa, Väyrynen myhäilee.

Väyrystä kismittää se, että hänen vahvuuksistaan on julkisuudessa tehty heikkouksia. Esimerkiksi ikä ei 65-vuotiaan Väyrysen mielestä ole minkäänlainen ongelma, päinvastoin. Hän muistuttaa, että presidenttinä hän olisi varautunut palvelemaan Suomea 12 vuotta.

– Jos nyt tulen valituksi puheenjohtajaksi ja hoidan puolueen seuraaviin eduskuntavaaleihin ja olisin sen jälkeen vaikkapa kaksi kautta valtioneuvostossa, niin se olisi vähemmän kuin sitoumus, joka tuli presidentinvaalissa ehdollisena annettua, Väyrynen laskeskelee.

Myös pitkästä kokemuksesta on tehty Väyrysen mielestä kielteinen meriitti.

– Se, että jo kunniapuheenjohtajaksi valittu henkilö nousisi puheenjohtajaksi ei normaalioloissa olisikaan normaalia. Nyt puolue on kuitenkin kriisitilanteessa. Pitää toimia aivan kuin perheyrityksessä eli kriisin keskellä vanhemman sukupolven pitää ottaa ohjat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.