Vauvansa kanssa apteekkiin mennyt isä järkyttyi kohtelustaan: ”Vihjattiin narkomaaniksi, eikä haluttu myydä tyttöni tarvitsemia lääkeruiskuja”

Helsinkiläinen Teemu kertoo tyrmistyneensä asioituaan kaupungin keskustassa sijaisevassa apteekissa.

Isyyslomalla oleva Teemu kertoo menneensä 10 kuukauden ikäisen tyttärensä kanssa apteekkiin ostamaan tavallisia piikittömiä lääkeruiskuja vauvan lääkkeiden annostelua varten.

– Tyttäreni syntyi keskosena, joten hänelle pitää antaa paljon rautatippoja ja D-vitamiinitippoja. Tipat on kätevä ottaa pullosta muoviruiskulla. Sillä saa oikean määrän annosteltua ja annettua sen suoraan vauvan suuhun paikkoja sotkematta.

Apteekin työntekijä kuitenkin ilmoitti Teemulle, että hänelle ei voida ruiskuja myydä. Teemu kertoo ihmetelleensä, että hän on niitä aiemminkin hankkinut samasta apteekista. Hän kertoo järkyttyneensä myyjän vastauksesta.

– Myyjä sanoi minulle, että ”kaikki nyt vain ei näytä niin vauvan hoitajilta”.

Teemu ei tiedä viittasiko myyjä siihen, että hän näyttäisi huumeidenkäyttäjältä, jolla vauva on mukana rekvisiittana. Siltä hänestä kuitenkin jäi tuntumaan.

– Olin niin tyrmistynyt, että mitä hemmettiä. Koti-isäkö nyt näyttää niin epäilyttävältä. Minulla oli kaiken lisäksi aivan siistit vaatteet päällä ja vauva mukana. Tämä oli mielestäni käsittämättömän huono asiakaspalvelukokemus. Heti epäillään, että olisi joku narkki, jos ostan muoviruiskua vauvani lääkkeille.

Lopulta myyjä suostui myymään yhden ruiskun.

– Se maksoi kymmenisen senttiä, Teemu naurahtaa.

Teemu kertoo menneensä tapauksen jälkeen vastapäätä sijaitsevaan toiseen apteekkiin ja ostanensa tarvittavat ruiskut sieltä ongelmitta.

Apteekki: ”Haluamme esittää pahoittelumme”

0:40

MTV Uutiset otti yhteyttä kyseiseen, ruiskujen myynnistä kieltäytyneeseen apteekkiin tapauksen tiimoilta. Apteekkari kertoo, että apteekki voi itse päättää, myydäänkö asiakkaille ruiskuja.

– Olemme keskustelleet asiasta henkilökuntamme kanssa ja päädyimme siihen, että emme myy ruiskuja apteekissamme.

Apteekkari kertoo, että ruiskujen myynti oli aiheuttanut apteekissa hankaluuksia huumeidenkäyttäjien taholta.

Apteekista kuitenkin todetaan, että lääkkeiden myynnin yhteydessä ja lääkkeiden annostelua varten ruiskuja myydään. Ruiskujen myynti on harkinnanvaraista ja siitä päätetään tapauskohtaisesti.

– Tässä kyseisessä tapauksessa ruiskuja olisi kyllä pitänyt myydä. Haluan esittää pahoittelut tälle asiakkaalle. Tämä otetaan kyllä keskusteluun henkilökunnan kanssa, toteaa apteekkari MTV Uutisille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja