Västäräkki jäi jumiin liesituulettimeen – palomiehet pelastivat pienen siivekkään kiipelistä Polvijärvellä

Outokummin palolaitoksen henkilökunta pääsi tänään pelastamaan pienen muuttolinnun pahasta pälkähästä, kun västäräkki oli joutunut satimeen liesituulettimeen Polvijärvellä Pohjois-Karjalassa.

Asukkaat olivat ilmoittaneet ongelmasta hätäkeskukseen kuultuaan liesituulettimesta rapinaa. Ääntä oli kuulunut sieltä jo eilisestä lähtien.

Pelastuslaitoksen henkilöstö tarkasti ensin katolta käsin liesituulettimen ilmanvaihtokanavan, mutta siellä ei näkynyt mitään poikkeavaa. 

Seuraavaksi palomiehet purkivat liesituulettimen yläpuolisen hyllykön päästäkseen käsiksi tuulettimen ilmanvaihtokanavaan.

Kanavan pohjalta löytyikin lopulta rapinan aiheuttaja.

– Me kävimme lintupoloisen päästämässä ilmanvaihtokanavasta, palomies Teuvo Naumanen Outokummun paloasemalta kertoo. 

– Terve lintu oli, ja kun päästimme sen ulos, se lähti lentoon.

"Vähän vaativampi tehtävä"

Naumaselle tämä pelastustehtävä ei ollut viikon ainoa erikoinen.

– Olin pari päivää sitten Joensuussa sijaistamassa, ja käytiin puoli kolmelta yöllä neljän miehen voimin haistelemassa pa**aa, Naumanen kertoo ja nauraa.

– Sieltä tuli ilmoitus, jotta riki haisee. Ajoimme muutaman kymmenen kilometriä paikalle ja siellähän haisi lietelanta hyvin voimakkaasti. Haju tuli läheiseltä maatilalta. Kaverille juuri sanoinkin, että olihan tämä (västäräkin pelastaminen) vaativampi tehtävä, kun sentään käytiin pelastamassa lintu.

Västäräkki talvehtii Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä ja Etelä-Aasiassa ja pesii yleisesti koko Suomessa. Västäräkki muuttaa Suomeen keväällä huhti–toukokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat