Vasemmistopuolue nappaamassa historiallisen voiton osavaltiovaaleissa Saksassa – maahanmuuttovastainen AfD tuplaa kannatuksensa

Keski-Saksassa sijaitsevan Thüringenin osavaltiovaaleissa vasemmistopuolue Linke on saavuttamassa ensimmäisen kerran Saksan historiassa suurimman puolueen aseman. Ovensuukylseyiden mukaan se on saamassa 30 prosenttia äänistä.

Vaalivoittoa juhlii myös maahanmuuttovastainen Vaihtoehto Saksalle -puolue (AfD), joka näyttäisi tuplaavan kannatuksensa vuoden 2014 vaalituloksen verrattuna. AfD on ovensuukyslyissä toisen 23:n prosentin ja liittokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraatit (CDU) kolmantena 22 prosentin kannatuksella, kertovat yleisradioyhtiöt ARD ja ZDF.

Sen sijaan sosiaalidemokraateille (SPD) ovensuukyselyt lupaavat murskatulosta, vain kahdeksan prosentin kannatusta.

AfD:n johtava ehdokas Thüringenissä on Björn Höcke, joka sanoi sunnuntaina kannattajilleen, että 30 vuotta Berliinin murtumisen jälkeen osavaltiossa on äänestetty toisesta vallankumouksesta. Hänen mukaansa AfD:stä on kehittymässä myös valtakunnallisesti suuri puolue.

Viime kuussa käydyissä Saksin ja Brandenburgin osavaltiovaaleissa AfD saavutti reilun 20 prosentin kannatuksen. Siitä tuli niissä toiseksi suurin puolue.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja