Vasemmistopuolue nappaamassa historiallisen voiton osavaltiovaaleissa Saksassa – maahanmuuttovastainen AfD tuplaa kannatuksensa

Keski-Saksassa sijaitsevan Thüringenin osavaltiovaaleissa vasemmistopuolue Linke on saavuttamassa ensimmäisen kerran Saksan historiassa suurimman puolueen aseman. Ovensuukylseyiden mukaan se on saamassa 30 prosenttia äänistä.

Vaalivoittoa juhlii myös maahanmuuttovastainen Vaihtoehto Saksalle -puolue (AfD), joka näyttäisi tuplaavan kannatuksensa vuoden 2014 vaalituloksen verrattuna. AfD on ovensuukyslyissä toisen 23:n prosentin ja liittokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraatit (CDU) kolmantena 22 prosentin kannatuksella, kertovat yleisradioyhtiöt ARD ja ZDF.

Sen sijaan sosiaalidemokraateille (SPD) ovensuukyselyt lupaavat murskatulosta, vain kahdeksan prosentin kannatusta.

AfD:n johtava ehdokas Thüringenissä on Björn Höcke, joka sanoi sunnuntaina kannattajilleen, että 30 vuotta Berliinin murtumisen jälkeen osavaltiossa on äänestetty toisesta vallankumouksesta. Hänen mukaansa AfD:stä on kehittymässä myös valtakunnallisesti suuri puolue.

Viime kuussa käydyissä Saksin ja Brandenburgin osavaltiovaaleissa AfD saavutti reilun 20 prosentin kannatuksen. Siitä tuli niissä toiseksi suurin puolue.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja