Vasemmistoliiton Andersson MTV:lle: Kotitalousvähennyksen korotuksesta oikeudenmukaisempi palvelusatasen avulla

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ehdottaa niin sanotun palvelusatasen käyttöönottoa kotitalousvähennysten mahdollisten muutosten yhteydessä.

Hallituspuolueissa on haluja korottaa verotuksen kotitalousvähennystä ja laajentaa sen käyttöalaa, mutta vasemmistoliitossa asiaan on suhtauduttu nihkeästi.

Vasemmistoliitto ehdotti vappuna yhdeksi elvytyskeinoksi kaikille suomalaisille jaettavaa sadan euron elvytysseteliä, jota voisi käyttää kulttuuri- ja palvelualoilla.

– Tämä voisi tämä voisi olla yksi elementti, jolla kokonaisuudesta saadaan sosiaalisesti oikeudenmukainen ja joka huomioi pienituloiset suomalaiset, sanoo Andersson MTV Uutisten haastattelussa.

Kotitalousvähennys tehdään maksetuista veroista, mikä rajoittaa pienituloisten mahdollisuuksia hyödyntää sitä.

Hallitus käsittelee kotitalousvähennyksen mahdollisia muutoksia kevään kehysriihessä selvityksen pohjalta.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärää laskettiin 2400 eurosta 2250 euroon, ja osuutta työkorvauksissa ja palkoissa leikattiin tämän vuoden alusta lähtien.

"Suojaosan korotus pysyväksi"

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan puolue aikoo esittää kevään työllisyyspaketista käytävissä neuvotteluissa, että työttömyysturvan suojaosa nostetaan pysyvästi 500 euroon. Nykyisillä päätöksillä suojaosan korotus on voimassa maaliskuun loppuun asti.

Suojaosa tarkoittaa sitä rahamäärää, jonka voi ansaita ilman vaikutusta työttömyysetuuteen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja